Kıymalı Ekmek malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Kıymalı Ekmek nasıl yapılır? İşte tarifi..
Kıymalı Ekmek Malzemeleri
- Hamuru için Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya – 40 gr.
- 2/3 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam tuz
İç Harç için Malzemeler
- Zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 250 gr. kıyma
- 1 avuç ceviz – kıyılmış
- 1 çay kaşığı mahlep
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için Malzemeler
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 3 adet biberiye – ince kıyılmış
- Pul biber
- Deniz tuzu
- Kaşar peyniri
Hamuru için;
- Su ve yaş mayayı bir karıştırma kabına alın ve hafif karıştırarak eritin.
- Ardından içerisine ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta, yumurta beyazı ve yoğurdu ekleyip, çırpın.
- Ardından karıştırma kabındaki unun ortasını açın ve hazırladığınız sıvı harcı ekleyin.
- Unun çevresinden tuzu ekleyin.
- Bir çatal yardımıyla hafif karıştırarak hamur kıvamını verdirin.
- Ardından tezgahınıza alın ve elinizle iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına alın, üzerini hiç hava almayacak şekilde streçleyin ve 1 saat mayalandırın
- Bir tavaya zeytinyağını ekleyip, ısıtın.
- Ardından soğanları ekleyin ve hafif kavurun.
- Soğanlar kavrulunca içerisine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve mahleple baharatlandırın.
- Kıymalar kavrulunca içerisine ince doğradığınız cevizleri ekleyin ve kavurun.
- Kaşar peynirinizi tavla zarından biraz büyük olacak şekilde doğrayın.
- Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün.
- Ardından hamurlarınızı uzun diklemesine açın.
- İçerisine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
- Üzerine dilimlediğiniz kaşar peynirini yayın.
- Hamurun kenarlarını iyice kapatın ve birbirlerine iyice bastırın.
- Ardından hamurunuzun kapattığınız kısmını alta alıp, fırın tepsinize alın.
- Bir makas yardımıyla üzerinde çentikler açın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve aralarına küp doğranmış kaşar peyniri ilave edin.
- Üzerlerine ince kıyılmış biberiye, pul biber ve deniz tuzu serpiştirin ve 10 – 15 dakika tepsi mayalamasına bırakın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.