Kıymalı Ispanak nasıl yapılır? Kıymalı Ispanak tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da bugün günün yemeği Kıymalı Ispanak Yemeği olduğu açıklandı. Kıymalı Ispanak nasıl yapılır? Kıymalı Ispanak malzemeleri neler? İşte Kıymalı Ispanak malzemeleri ve tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ''Kıymalı Ispanak'' oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler '' Kıymalı Ispanak nasıl pişirilir? Kıymalı Ispanak için hangi malzemeler gerekli? Kıymalı Ispanak nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Kıymalı Ispanak malzemeleri ve Kıymalı Ispanak tarifi...

KIYMALI ISPANAK TARİFİ

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta soğan

1 adet orta boy havuç

2 yemek kaşığı domates salçası

250 gr kıyma

Yarım kilo ıspanak

Yarım çay bardağı pirinç

1 su bardağı su

2 çay kaşığı Pul biber

3 çay kaşığı tuz

Servis için

6 yemek kaşığı yoğurt

KIYMALI ISPANAK YAPILIŞI

Yağımızı kızartıp soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra bir yemek kaşığı salçayı ekleyip 2 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz…

Daha sonra pul biber ve istediğiniz baharatları ekleyip kıymayı da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Sonra dilimlediğimiz havucu ekliyoruz…

Daha sonra 3-4 avuç kadar aldığımız ıspanağı ilave edip ıspanak eriyinceye kadar bekliyoruz ve ıspanak eriyince ıslattığımız pirinci ekleyip 1 su bardağı ilave ederek 5-10 dakika arası kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

Pirinçler yumuşayınca altını ve kapağını kapatıp biraz dinlenmeye alıyoruz. Yanına yoğurt koyup servis ediyoruz…

Yemek Tarifleri Haberleri