Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ''Kıymalı Ispanak'' oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler '' Kıymalı Ispanak nasıl pişirilir? Kıymalı Ispanak için hangi malzemeler gerekli? Kıymalı Ispanak nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Kıymalı Ispanak malzemeleri ve Kıymalı Ispanak tarifi...
KIYMALI ISPANAK TARİFİ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta soğan
1 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı domates salçası
250 gr kıyma
Yarım kilo ıspanak
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
2 çay kaşığı Pul biber
3 çay kaşığı tuz
Servis için
6 yemek kaşığı yoğurt
KIYMALI ISPANAK YAPILIŞI
Yağımızı kızartıp soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra bir yemek kaşığı salçayı ekleyip 2 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz…
Daha sonra pul biber ve istediğiniz baharatları ekleyip kıymayı da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Sonra dilimlediğimiz havucu ekliyoruz…
Daha sonra 3-4 avuç kadar aldığımız ıspanağı ilave edip ıspanak eriyinceye kadar bekliyoruz ve ıspanak eriyince ıslattığımız pirinci ekleyip 1 su bardağı ilave ederek 5-10 dakika arası kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Pirinçler yumuşayınca altını ve kapağını kapatıp biraz dinlenmeye alıyoruz. Yanına yoğurt koyup servis ediyoruz…