Kıymalı Soğanlı Kat Arası Böreği Malzemeleri
5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tane Yumurta
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağ
Yarım Paket Yaş Maya
Su
Tuz
İç Harcı İçin
5 Tane Soğan
400 Gram Kıyma
1 Demet Maydonoz
Karabiber
Tuz
üzeri için
Susam
Yumurta Sarısı
Kıymalı Soğanlı Kat Arası Böreği HAZIRLANIŞI TARİFİ
Büyük bir kaseye 5 su bardağı unu koyuyoruz.
Üzerine göz kararı tuz ekip karıştırıyoruz.
Ve orta kısmından yanlara doğru açarak havuz şeklini veriyoruz.
Orta kısma yaş mayayı koyuyoruz.
Mayanın üzerine yumuşayan tereyağını koyup yumurtayı üzerine kırıyoruz.
Zeytinyağını ve sütü de ilave ediyoruz.
Biraz da ılık su koyuyoruz.
Hepsi beraber eriyene kadar yoğuruyoruz.
Fakat unu almıyoruz.
Eridikten sonra unu da içerisine boşaltarak yoğurmaya başlıyoruz.
Suyu kıvama göre ekliyoruz.
Hamurumuz mayalanırken biz de iç harcını yapımına başlayabiliriz.
Soğanları ve maydonozu doğruyoruz.
Tercih ettiğiniz bir tavaya sıvı yağ döküp doğradığımız soğanları atıp kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra soğanların üzerine kıymayı koyup kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra üzerine tuz ve karabiber ekip ateşten alıyoruz.
Biraz soğuduktan sonra maydonozları içine atıp karıştırıyoruz.
Mayası gelen hamuru alıp üçe bölüyoruz.
Bir tanesini alarak merdane ile büyük yuvarlak tapsi ebatlarında açıyoruz.
Açtığımız hamuru tepsiye yerleştiriyoruz.
Hazırladığımız iç harcını hamurun üzerine boşaltıp kaşık yardımı ile yayıyoruz.
İkinci hamuru da aynı şekilde açıp, üzerine kapatıyoruz.
En son hamurumuzu da ikiye ayırıp, uzun fitil şekli veriyoruz.
Bunu tezgahta ileri geri hareketlerle yapabiliriz.
Kalan bütün hamurları aynı şekilde yapıp birbirine doluyoruz.
Bu fitil hamurlarını böreğin kenarına yerleştiriyoruz.
Böreği üçgen şeklinde kesip, yumurta sarısını üzerine sürüyoruz.
Ve susam ekiyoruz.
Son olarak 180 derece ile önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.