Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Köfteli Yoğurt Çorbası ’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler ''Köfteli Yoğurt Çorbası '' nasıl pişirilir? Köfteli Yoğurt Çorbası için hangi malzemeler gerekli? Köfteli Yoğurt Çorbası nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Köfteli Yoğurt Çorbası malzemeleri ve Köfteli Yoğurt Çorbası tarifi...
KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
Köfte harcı için:
300 gram
kıyma
3 yemek kaşığı
ince bulgur
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
kimyon
1 çay kaşığı
karabiber
Çorba için:
2 su bardağı
yoğurt
3 yemek kaşığı
un
3 su bardağı
su
1 çay kaşığı
tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
kuru nane
1 çay kaşığı
pul biber
KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Köfte malzemelerini bir kaba alarak güzelce yoğurun. Daha sonra minik minik parçalara ayırarak, parçaları iki avucunuzun içinde yuvarlayıp minik köfteler elde edin.Köftelerin yapışmasını önlemek için una bulayın.
Üç su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynayan suya köfteleri atarak 10 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt ve unu güzelce karıştırın. Köftelerin suyundan alarak yoğurt-un karışımına ekleyin.
Hazırladığınız terbiyeyi, köftelerin üzerine yavaş yavaş ekleyin. Terbiyeyi eklerken kısık ateşte tuttuğunuz çorbayı hızlıca karıştırın. Tekrar kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Piştikten sonra tuzunu ilave edin.
Üzeri için:
Tüm malzemeleri sos tenceresine alarak 2 dakika kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek afiyetle tüketin.