Köfteli Yoğurt Çorbası nasıl yapılır? Köfteli Yoğurt Çorbası tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Köfteli Yoğurt Çorbası'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Köfteli Yoğurt Çorbası ise merak konusu oldu. Köfteli Yoğurt Çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Köfteli Yoğurt Çorbası tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Köfteli Yoğurt Çorbası ’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler ''Köfteli Yoğurt Çorbası '' nasıl pişirilir? Köfteli Yoğurt Çorbası için hangi malzemeler gerekli? Köfteli Yoğurt Çorbası nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Köfteli Yoğurt Çorbası malzemeleri ve Köfteli Yoğurt Çorbası tarifi...

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

    Köfte harcı için:

300 gram
    kıyma
    3 yemek kaşığı
    ince bulgur
    1 çay kaşığı
    tuz
    1 çay kaşığı
    kimyon
    1 çay kaşığı
    karabiber

    Çorba için:

    2 su bardağı
    yoğurt
    3 yemek kaşığı
    un
    3 su bardağı
    su
    1 çay kaşığı
    tuz

    Üzeri için:

2 yemek kaşığı
    zeytinyağı
    2 yemek kaşığı
    kuru nane
    1 çay kaşığı
    pul biber

KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI NASIL YAPILIR?

    Köfte malzemelerini bir kaba alarak güzelce yoğurun. Daha sonra minik minik parçalara ayırarak, parçaları iki avucunuzun içinde yuvarlayıp minik köfteler elde edin.Köftelerin yapışmasını önlemek için una bulayın.

    Üç su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynayan suya köfteleri atarak 10 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt ve unu güzelce karıştırın. Köftelerin suyundan alarak yoğurt-un karışımına ekleyin.

    Hazırladığınız terbiyeyi, köftelerin üzerine yavaş yavaş ekleyin. Terbiyeyi eklerken kısık ateşte tuttuğunuz çorbayı hızlıca karıştırın. Tekrar kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Piştikten sonra tuzunu ilave edin.

    Üzeri için:

    Tüm malzemeleri sos tenceresine alarak 2 dakika kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek afiyetle tüketin.


 

Yemek Tarifleri Haberleri