Kolay Tart tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kolay Tart Nasıl Yapılır?

Kolay Tart nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kolay Tart Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kolay Tart nasıl hazırlanır, Kolay Tart yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Kolay Tart için Malzemeler:


1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 3,5 çay bardağı un, 2çay kaşığı kabartma tozu, arzuya göre tuz Harç için:100 gr beyaz peynir, 1demet dereotu, 100 gr kaşar peyniri, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı süt


Kolay Tart Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Bütün malzemeyi tahta  kaşıkla karıştırdıktan sonra yağlanmış payreks kalıba elinizle bastırarak yayınız. 170derecedeki fırında hamur hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Harcı için: peynirleri, ince doğranmış dereotunu ve sütü karıştırıp tart hamurunun üzerine yayınız. Yumurtayı da bir kâse içinde çırpıp ardından harcın üzerine yayınız. Tekrar fırına koyup 170derecede üzeri kızarana kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.


Kolay Tart 2. tarif


Kolay Tart için Malzemeler:


150 gr margarin, 2 adet yumurta, ½  bardak süt, 1 bardak un, 1 bardak şeker, 100 gr fındık, 1tatlı kaşığı kabartma tozu


Kolay Tart Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Margarini eritin soğusun. Kabartma tozunu un ile karıştırın. Soğuyan yağı; yumurta, şeker ve süt ile çırpın. Şeker eriyince ufalanmış fındık ekleyin, unu da katarak hamur yapın. Bu hamuru yağlanmış düz bir kalıba aktarın, 170derecede 15dk pişirin.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri