Koronavirüsün kökeni için gözler gizemli vakaya çevrildi! Herkes onu arıyor! Çin diyorduk ama virüs o ülkeden çıkmış olabilir
Koronavirüs salgının kökeninin inceleyen Dünya Sağlık Örgütü liderliğindeki ekip, Kasım 2019 yılında İtalya'daki bir kadının boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği hastanedeki deri örneklerini inceledi. Söz konusu kadında koronavirüs izlerine rastlanırken kimliği bilinmeyen kadın bulunmaya çalışılıyor.
112
2019 yılının Aralık ayında Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ilk olarak tespit edilen ve tüm dünyaya yayılarak ölümlere ve çeşitli hastalıklara neden olan koronavirüs salgını sürüyor.
212
Geliştirilen aşılarla ülkeler vatandaşların aşılarını uygulayarak toplumsal bağışıklığın oluşmasını sağlamaya, vaka ve can kaybının azaltılması için bazı önlemler almaya devam ediyor. Bunun yanında ortaya çıkan yeni mutasyonlara karşı önlemler alınmaya devam ediliyor. Diğer yandan ise Dünya Sağlık Örgütü salgının kökenini bulmak için çalışmalara devam ediyor.
312
İTALYAN KADIN HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR
Bu kapsamda örgütün liderliğindeki bir ekip, dikkatlerini gizemli bir İtalyan kadın vakaya çevirdi. 25 yaşındaki olduğu ifade edilen hastanın, Çin'in Wuhan şehrinde Kovid-19 tespit edilmesinden bir ay önce, Kasım 2019'da boğaz ağrısı ve cilt lezyonları şikayetiyle Milano'daki bir hastaneyi ziyaret ettiği belirtildi.
412
Bu sene Ocak ayında yayınlanan araştırmada kadın tarafından bırakılan bir deri örneği, altı aydan fazla bir süre sonra test edildiğinde koronavirüs izlerine rastlandı.
Bilim adamları, kadının vakanın , Wuhan'ın Huanan deniz ürünleri pazarında Aralık 2019'da ilk vakaların ortaya çıkmasının öncesinde virüsün Çin'den başka ülkelerde dolaşımda olduğunun göstergesi olduğunu belirtiyor.
512
ÖNCEKİ VAKALARIN ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR
Söz konusu durumun kanıtlanması için kadın vakanın bulunamaması araştırmayı zorlaştırıyor.
Ekip, teyit edilen ilk Wuhan vakasından önceki diğer ülkelerde olası Covid-19 vakalarının araştırılmasını tavsiye etti.
612
Araştırmacılar, daha önceki şüpheli vakaların incelenmesinin, virüsün erken yayılmasının zaman çizelgesini belirlemeye yardımcı olabileceğini söylüyor.
Bunu yapmak için ekip, çeşitli ülkelerdeki kan bankalarından 2019'un sonlarına ait numuneleri koronavirüs antikorlarının varlığı için test etmelerini istedi.
712
İLK VAKALARDAN ÖNCE BAZI İNSANLAR ENFEKTE OLDU
Birkaç çalışma, bölgelerinde ilk virüs vakaları rapor edilmeden önce bireylerin Covid-19 ile enfekte olduğunu öne sürdü, ancak İtalyan kadının vakası en ilgi çekici olanlardan biri olmaya devam ediyor.
Kadından Haziran 2020'de alınan bir kan testi, koronavirüs antikorları için pozitif çıktı.
Aylar önce, 10 Kasım 2019'da kadından Dr. Gianotti tarafından bir deri örneği alındı.
812
Wall Street Journal'ın haberine göre, pandemi 2020'nin başlarında İtalya'yı vurduğunda, Dr. Gianotti, herhangi bir Covid-19 izi aramak için arşivlenmiş cilt örneklerine baktı.
Kadının deri numunesi üzerinde iki test yaptı, her ikisi de başak proteini ve protein kabuğunu buldu, ancak numune çok önemli bir üçüncü test yapmak için çok bozulmuştu.
912
Bu test, Dr. Gianotti'nin virüsü genetik olarak sıralamasına, kadının gerçekten Covid-19'a sahip olduğuna dair daha kesin bir doğrulama sağlamasına ve potansiyel olarak araştırmacıların Çin'deki vakalarla karşılaştırmasına izin verebilirdi.
1012
Barberis, kadının 2020'nin ortalarında alınan kanında antikor testi pozitif çıkmasına rağmen, Covid-19'un o zamana kadar kuzey İtalya'yı sardığını ve Kasım ayından bir süre sonra asemptomatik bir enfeksiyona maruz kalmış olabileceği ihtimalini yarattığına dikkat çekti. hastalık.
1112
Kadının kimliği bir sır olarak kalsa da Dr. Barberis, virüsün Avrupa'da azalmasıyla birlikte, araştırmacılar arasında pandeminin nasıl başladığını anlamaya yönelik hevesin azaldığına inandığını söyledi.
Potansiyel olarak sönümleyici coşkuya rağmen, Covid-19'un kaynağına yönelik araştırmalar devam ediyor.
1212
VİRÜSÜN LABORATUVARDAN SIZDIĞI İDDİASI SÜRÜYOR
Geçen hafta, virüsün Wuhan laboratuvarından sızdığı teorisini reddeden bir grup bilim insanı, bir mektupta iddialarını ikiye katladı.
Uluslararası uzmanlar koalisyonu, sözde 'laboratuvar sızıntısı teorisini' destekleyecek 'bilimsel olarak doğrulanmış kanıt' bulunmadığını söyledi.