Kravat nasıl bağlanır? Kravat elde nasıl bağlanır? Modern kıravat bağlama teknikleri

Öğrencilerimizin ve günlük hayatında takım elbise giyinmek zorunda olan vatandaşların merakla araştırdığı konulardan birisi de kravat bağlama şekilleri.Peki Kravat nasıl bağlanır? Kravat elde nasıl bağlanır? Modern kıravat bağlama teknikleri haberimizde..

Kravat bağlama teknikleri toplantılara koşan, nişan düğün hazırlıkları yapanlar ve öğrenciler tarafından merak edliyor.Hayatımızın birçok yerinde kullandığımız kravat bağlama tekniklerini sizler için araştırdık. Peki Kravat nasıl bağlanır? Kravat elde nasıl bağlanır? Modern kıravat bağlama teknikleri nelerdir?

BASİT DÜĞÜM (FOUR IN HAND) TEKNİĞİ

Kravat düğümleri arasında en klasik ve en çok tercih edilen tür olan "basit düğüm" teknik ismiyle "Four in hand" olarak da bilinmektedir. En klasik yöntemlerden biri olduğu için basit düğüm sistemi ile yapılan bir kravat tüm gömlek yakalarına uygulanabilir.Uzun ve konik bir yapıya sahip olan "basit düğüm" tekniği ile yapılmış kravatlar, ince kumaşlı ürünlerde dar, kalın kumaşlı ürünlerde ise geniş olarak kullanılır.


ÇİFT DÜĞÜM (VICTORIA) TEKNİĞİ

Çift düğüm tekniği ile kravat nasıl bağlanır? Resimli anlatım ile de kolaylıkla cevabı bulabilirsiniz.Victoria adıyla da bilinen çift düğüm yöntemi, basit düğüm tekniğine son derece benzerlik gösteren fakat ikinci bir tur gerektiren bir kravat bağlama yoludur. Çift düğüm ile kravat bağlamak için ilk olarak kravatın geniş olan ucu, dar olan ucun etrafını iki defa dolaşmalıdır.Çift düğüm tekniği ile yapılan kravatlar, basit düğüm ile yapılan kravatlara oranla daha kalın bir görünüme sahip olurlar. Eğer ki kravatın kumaşı aşırı kalın değilse çift düğüm tekniği ile yapılan kravatlar da birçok gömlek yakasına uyum sağlayabilmektedir.


YARIM WİNDSOR (HALF WINDSOR) TEKNİĞİ

Windsor düğümleri "yarım windsor" ve "tam windsor" olmak üzere ikiye ayrılır. Alt tarafta inceleme şansı bulacağınız tam windsor düğümüne benzerlik gösteren fakat yapımı daha kolay ve yapısı daha kalın olan yarım windsor düğümü daha çok ince ya da hafif kumaşlı kravatlar için uygunluk gösterir. Üçgen biçimli şık görünüşe sahip olan yarım windsor düğümü genelde açık yakalı ya da klasik yakalı gömleklerde tercih edilmektedir.


KÜÇÜK DÜĞÜM (ORIENTAL) TEKNİĞİ

İsminden de anlaşıldığı üzere küçük düğüm tekniği ile bağlanan kravatların düğümü minik olur. Sıkı yakalı gömleklerde ya da çok kalın kumaşı olan kravatlarda tercih edilen küçük düğüm tekniği, uzun yakalı ya da ayrık yakalı gömleklerde kullanılmamalıdır. Bu tip yakalarda küçük düğümlü kravatlar hoş bir görüntü vermeyebilir. Küçük düğüm tekniği de kravat bağlamak için uygulanan kolay yollardan bir tanesidir.


TAM WİNDSOR DÜĞÜMÜ (FULL WINDSOR) TEKNİĞİ

Tam windsor düğümü ise özel günlerin düğümü olarak bilinen bir kravat bağlama türüdür. İngiltere stili bir düğüm olarak karşımıza çıkan tam windsor düğümü, ismini Windsor Dükü'nden almaktadır.Full windsor tekniği ile yapılan kravatlar hacimli bir yapıya sahip oldukları için genelde İtalyan yaka, Windsor yaka gibi ayrık yaka ürünlerde tercih edilir. Tam windsor düğümü ile kravat bağlamak biraz zor gibi görünse de başarılı bir bağlama için kravatın gömleğin son düğmesini saklaması gerekir.

 


CHRISTENSEN TEKNİĞİ

Christensen tekniği ile yapılan kravatlar genelde kalın bir düğüm yapısına sahip olurlar. Bu yüzden Christensen düğümü ile oluşturduğunuz kravatları daha ayrık yakalı, uzun yakaya sahip olan gömleklerde tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır. Küçük yakalı gömlekler ise Christensen düğüm tekniği ile oluşturulmuş kravatları taşıyamayacaktır.


GRANTCHESTER TEKNİĞİ

Grantchester tekniği şık ve zarif görüntüsü ile dikkat çeken bir kravat bağlama yöntemidir. Özellikle kravat düğümünün basit düğüm ve çift düğüm metotlarındakinin aksine düz bir görüntü vermesi Grantchester kravat bağlama tekniğini bir adım daha öne çıkaran etmenlerden biridir. Resimli anlatımdaki adımları başarılı bir şekilde uyguladığınız zaman bu teknik ile yapacağınız kravatları her gömlek yakasına uygulamak mümkün olacaktır. Tabi kravat kumaşınızın çok ince ya da çok kalın olması halinde duruma göre geniş yakalı ya da küçük yakalı gömlekler tercih etmeniz gerekebilir.  

 


CAFE DÜĞÜM TEKNİĞİ

Türkiye’de pek karşılaşmadığımız bir kravat bağlama tekniği olan “cafe düğümü 11 adımdan oluşan ve karmaşık bir yöntemdir. Resimli anlatımdan da anlaşılacağı üzere kravat ucu ile birden çok kıvrak hareket gerçekleştirip kravat düğümüne farklı bir görüntü kazandırmanın amaçlandığı cafe düğümü ile davetlerde dikkat çekebilirsiniz.

KRAVATI KİM BULDU?

1660'da Osmanlılar Avusturya ordusuna yenilince bir alay asker zaferin kahramanları olarak Paris'e götürdüler ve kralın huzuruna çıkarıldılar.

1660'da Osmanlılar Avusturya ordusuna yenilince o zamanlar Avusturya-Macaristan İmparatorluğu sınırları içerisinde olan Hırvatistan'dan (Croatia) bir alay asker zaferin kahramanları olarak Paris'e götürdüler ve kralın huzuruna çıkarıldılar. Bu askerler boğazlarınarenkli mendiller takmışlardı. Bu askerler boğazlarına renkli mendiller takmışlardı. Bu mendiller Romalılar devrinde hatiplerin, ses tellerini sıcaktutmak için boğazlarına sardıkları mendillere benziyordu. Kral çok beğendi ve kendiside krallık kravatları takan bir alay kurdu. Kravat kelimesi de Hırvat anlamındaki 'Croat'tan türedi.

Hayat ve Yaşam Haberleri