Bugün sizlerle Kremalı Tavuk Çorbası nasıl hazırlanır, Kremalı Tavuk Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kremalı Tavuk Çorbası için Malzemeler:
1 litre beyaz tavuk suyu 100 ml. krema 50 gr pişmiş beyaz tavuk eti 500 gr tavuk kemiği 60 gr tereyağı 60 gr un 5 kişilik
Kremalı Tavuk Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tereyağı ve undan sarı meyane yapın. Tahta kaşıkla devamlı karıştırıp tavuk suyunu ekleyin. Kemikleri haşlayın, süzün, çorbaya katın. Çorbayı bir taşım kaynatın, tuz biber ekip 45 dakika kısık ateşte kaynatın. Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın ve kremayı çorbaya ekleyin. Tavuk etini ince ince doğrayın, ısıtıp çorbaya ekleyin. AFIYET OLSUN!
Kremalı Kırmızı Biber Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Kremalı Kırmızı Biber Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Kırmızı Biber Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kremalı Kırmızı Biber Çorbası nasıl hazırlanır, Kremalı Kırmızı Biber Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kremalı Kırmızı Biber Çorbası için Malzemeler:
3 tane iri kırmızı biber 1 paket kremalı tavuk çorbası 1 tavuk bulyon 2 su bardağı süt 1 su bardağı su, 1 kutu krema (yaklaşık 200 gr) Kaşarpeyniri rendesi Tabasco Tuz, karabiber
Kremalı Kırmızı Biber Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kremalı tavuk çorbası 2 bardak süt ve 1 bardak su ve bulyon ilavesi ile, normal pişilir.(Çorba biraz koyu yapılır.) İstenilen ölçüde tabasco eklenir,tuz ayarı yapılır. Bir kenara bırakılır. Kırmızı biberler iyice haşlanır, daha sonra suyu süzülüp, bir naylon torbaya konur, ağzı kapatılır. Bir süre bekletildikten sonra açılır böylece kabukları çok daha çabuk soyulur. Kabukları soyulan ve iyice süzülen biberler blenderda çırpılır, kremanın hepsi eklenir bir daha çırpılır. Koyuca pembemsi bir kıvam elde edilir. Kremalı biberli karışım çorbaya eklenir, çorba karıştıralarak bir taşım daha kaynatılıp, kapatılır. Tabaklara rendelenmiş kaşar peynir konup, çorba üzerine sonra konur. Tabaklar en son iri çekilmiş karabiberle süslenir ve servis yapılır.