Kürt Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kürt Böreği Nasıl Yapılır?

Kürt Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kürt Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kürt Böreği nasıl hazırlanır, Kürt Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Kürt Böreği için Malzemeler:


4.5 bardak un 200 gr margarin 2 adet yumurta 1 p.kabartma tozu 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 3 kaşık pudra şekeri ½ çay bardağı su pudra şekeri


Kürt Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu bir kap içine alıp kabartma tozu ile karıştırın ve ortasını açın: içine yoğurt, yumurta, sıvıyağ konur. Önce havuzun içi olmak kaydıyla tüm malzemeyi karıştırın. (Hamur sert olursa su ilavesi ile hamurun kıvamı ayarlanır)Hamurdan 1 parça üzerine bütün bir yufka açmak için ayrın. Kalan hamurdan 20 beze çıkartın, bunları yarım saat dinlendirin. Zamanı dolunca bunları oklava ile birer tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yumuşatılmış yağ sürülerek üst üste dizin. 20 adet yağlanmış bezeyi oklava ile bir defada açın. Bir tepsi büyüklüğüne gelen hamura kalan yağdan biraz sürülüp sıkı bir rulo yapın. (Ruloyu 3 e bölerek buzdolabında 1 saat dinlendirilir) Hamurları dik bir şekilde üzerine basılarak yassılılaştırın, tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine biraz daha margarin sürdükten sonra pudra şekeri serpin. Diğer iki hamura da aynı işlem uyguladıktan sonra en üstüne ayırdığımız bezeyi ince bir şekilde açarak kapak yapın. Bunları yağladığınız fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Ilınmaya başlayınca tekrar pudra şekeri serpin ve de dilimlere keserek servise sunun.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri