Kuru İncir Dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kuru İncir Dolması tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Kremalı Kuru İncir Dolması yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kuru İncir Dolması nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Kremalı Kuru İncir Dolması yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kuru İncir Dolması nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi

KURUCU İNCİR DOLMASI TARİFİ

Malzemeler

  • 500 gram kuru incir
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 100 gram pirinç
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 su bardağı su

Kuru incir dolması Nasıl Yapılır?

İncirleri yıkayıp derin bir kaba alın. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşamaları için 10-15 dakika bekletin.
Zeytinyağını bir tencereye alın ve hafif ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip birkaç dakika soteleyin. Dolmalık fıstığı ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Karabiber ve tuz ile tatlandırıp ocaktan alın.
İncirlerin suyunu iyice süzüp içlerini açın ve hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Domates ve elmayı yarım ay şeklinde dilimleyin. Yayvan bir tencerenin tabanına domates ve elma dilimlerini yerleştirin. Üzerine doldurduğunuz kuru incirleri dizin ve tereyağı ile suyunu ekleyerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri