Kuru İncir İşlemecisi Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Kuru İncir İşlemecisi Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Meslek Bilgileri

  

Meslek Kodu : 7514.18

 
  

Meslek Adı : Kuru İncir İşlemecisi

 
  
  

Grup Bilgileri

  

M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları

 
  

M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları

 
  

M. Grubu : Karma Bitki Ve Hayvan Yetiştiricileri

 
  

M. Birim Grubu : Meyve Ve Sebze İşleyiciler

 
  

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

 
  
  

Meslek Detay Bilgileri

  

Meslek Tanımı Nedir?

 

Kurutmalık incirin üretimi, hasadı, kurutulması, zararlılarıyla mücadele edilmesi ve depolanması bilgi ve becerilerine sahip kişidir.

 
  

Görev ve İşlem Basamakları :

 

Kuru İncir İşlemecisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

  1. Kişisel hijyeni sağlamak,
  2. İşletme temizlik ve dezenfeksiyon programlarını uygulamak,
  3. Gıdaları muhafaza ilkelerini incelemek,
  4. Gıdaların üretiminde hijyeni sağlamak,
  5. Kuru İnciri İşlemek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Çalışma Hayatı Haberleri