Meslek Bilgileri | |
Meslek Kodu : 7514.18 | |
Meslek Adı : Kuru İncir İşlemecisi | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları | |
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları | |
M. Grubu : Karma Bitki Ve Hayvan Yetiştiricileri | |
M. Birim Grubu : Meyve Ve Sebze İşleyiciler | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim | |
Meslek Detay Bilgileri | |
Meslek Tanımı Nedir? | |
Kurutmalık incirin üretimi, hasadı, kurutulması, zararlılarıyla mücadele edilmesi ve depolanması bilgi ve becerilerine sahip kişidir. | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Kuru İncir İşlemecisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
- Kişisel hijyeni sağlamak,
- İşletme temizlik ve dezenfeksiyon programlarını uygulamak,
- Gıdaları muhafaza ilkelerini incelemek,
- Gıdaların üretiminde hijyeni sağlamak,
- Kuru İnciri İşlemek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.