Kuzu Kapama tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?

Kuzu Kapama nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu Kapama Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kuzu Kapama nasıl hazırlanır, Kuzu Kapama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kuzu Kapama için Malzemeler:
1 kg kuzu eti 2  adet patates 1  adet kereviz 2  adet havuç 2demet taze soğan 1  adet limon 1  kaşık un 1  adet yumurta 4  kaşık sıvıyağ, tuz
Kuzu Kapama Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Eti parçalara ayırın, sebzeleri doğrayın. Kıydığınız soğanı kızgın yağda az kavurun, diğer sebzeleri ekleyin az örseleyip eti ve yeteri kadar suyu ilave edin. Etin pişmesine yakın patatesleri katın ki ezilmesin. Ayrı bir tavada 1  kaşık yağda unu kavurun, rengi dönünce 1kepçe kadar yemeğin suyundan karıştırın; kaynayınca limon ile çırpılmış yumurta sarısını ekleyip altını kapatın. Bu terbiyeyi pişen yemeğe yedirip 1taşım kaynatın, ılındığında servis edin.
Kuzu Kapama 2. tarifi
Kuzu Kapama için Malzemeler:
1 kg kuzu eti 50 gr margarin 2demet taze soğan 1  adet havuç 1  adet kereviz 1  adet patates 1  adet pırasa 1  adet defne yaprağı 1  adet kıvırcık salata 1  kaşık un karabiber tuz
Kuzu Kapama Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Etleri iri parçalar halinde doğrayıp margarinle kavurun; bir yandan sebzeleri temizleyip doğrayın, hazır olsunlar. Etlerin rengi dönünce bütün sebzeleri buraya ilave edin. Defne yaprağını da katın, tuzunu baharatını ayarlayıp üzerini kapatacak kadar su dökün ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Başka bir kapta az margarin kullanarak unu kavurun. Pişen etleri tenceren çıkartıp fırın kabına dizin. Tencerede kalan sebzeleri süzüp suyunu kavurduğunuz unun içine boşaltın. Hazırladığınız bu bulamacı etlere sürmeden tepsiye dökün 170derecede 15-20dk kızarmaya bırakın. Sıcak olarak servise sunun.


Kolay ve Lezzetli Yemek Yapmanın Püf Noktaları
 Herkes yemek yapabilir, fakat herkesin yaptığı yemek parmaklarınızı yiyeceğiniz kadar lezzetli olmayabilir. Hep tartışılmıştır, yemek yapmak bir yetenek mi? Evet belki de ama yemek yapmayı seven, sofra hazırlayıp misafir ağırlamayı çok seven bir toplum olarak bizim için yemek yapmak bir hayat tarzı oldu
Yemek Hazırlamak İçin Pratik Öneriler Nelerdir?
Yemek yapmaya başlamadan önce ellerinizi sıcak su ve sabunla güzelce yıkayın. Çiğ gıdaların kokuları ellerinize daha hızlı işleyeceğinden dolayı; et, balık veya tavuk ile temastan sonra ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin.
Pişirme sürecinde hem zaman kaybı olmaması açısından hem de aklınızın karışmaması için tüm malzemelerinizi tezgahın üzerine koyun. Ayn anda birkaç yemek yapmayın, tek yemeğe odaklanın.
Bazen çocuklarımız evde hiç yemediği yemeği, komşuda tabak tabak yiyor olabilir. Bu canınızı sıkmasın, gözümüzden kaçırdığınız ufacık püf noktalarıyla sizde lezzetli yemekler yapabilirsiniz
 Peki Yemeği Pişirirken Neler Önemlidir?
Çok güzel bir çorba yaptınız, çorbanız kaynadı ve siz kapağını açıp soğuması için bıraktınız. Bunu yapmayın. Çorba kaynadıktan sonra kapağını kapatın, kendi buharıyla daha da lezzetli olacaktır.
    Eskilerden söylenmiş bir söze inanıp yemeğin salçalısının iyi olduğunu düşünüyoruz. Yemeğin fazla salçalısı, salçanın baskın tadıyla yapmış olduğunuz yemeğin lezzetini gölgeler. Salçayı en aza indirip, salça yerine domates kullanabilirsiniz. Salça asidik bir yapıya sahip olduğundan dolayı, pişerken malzemelerin besin değerlerini öldürür, tükettiğiniz yemekten sadece tuz ve salça tadı alırsınız.
    Salçada tuz oranı fazla olduğundan dolayı salça kullanmak zorundaysanız eğer, tuz kullanmayın. Tuz daha sonra da ilave edileceğinden dolayı yemeklerinizi çok az tuzla yapmanız sağlığınız açısından daha iyi olacaktır.
    Et doğrama tahtalarınız ve sebze doğrama tahtanız ayrı olmalıdır. Et doğramada kullandığınız bıçakları, yıkamadan sebzede kullanmayınız. Sizde istemezsiniz tatlarının birbirine karışmasını.
    Yemeğe başta çok fazla su eklemeyin. Sonradan eklediğiniz su her zaman ılık olmalıdır.
    Patlıcanları yemek yapmadan önce tuzlu suda en az 15-20 dakika bekletirseniz bu acı tadını alacaktır.
    Soğanları soyarken gözyaşı dökmeyin, sirke serpin
    Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması için diğer öne ; soğanı kullanmadan önce buzlukta bekletirseniz, hem gözleriniz yanmaz, hemde soğanlarınız kolay doğranır ve daha parlak görünürler.
    Soğanlarınızın kararmasını istemiyorsanız biraz un ekleyebilirsiniz.
    Eğer yemeklerinizde kullanacağınız malzemelerin kalori değerlerini merak ediyorsanız rafinera.com'da yer alan Ne ne kadar Kaç kalori sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
 Yemeğinizin sürekli kapağını açmak istemediğiniz için cam tencereli kapakta yaptınız ama buhardan göremiyorsunuz. Kapağın içini limon kabuğu ile silerseniz bir daha buhar olmayacaktır
    Hepimiz en az bir kere yemek yaparken taşırmışızdır, yemeğin taşmasını engellemek için tencerenin ağzına zeytinyağı sürün.
    Köfte yapmak istiyorsunuz ama tadı tam istediğiniz gibi olmuyor. Rafinera size tadını damağınızda bırakan köftenin sırrını veriyor; köftenin içine kattığınız ekmeği suyla ıslatmayın, et suyunda ıslatırsanız lezzeti artacaktır.
    Limonu hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Bu sefer de etleri yumuşatmak için kullanacağız. En sert ete bile limon suyu kullandığınızda hem yumuşadığını hem de lezzetlinin artarak daha kısa sürede piştiğini göreceksiniz.
    Çay demlemeye dair bazı hükümler var; çay ne kadar uzun süre demlenirse tadının o kadar güzel olacağını sanıyoruz. Bu tamamen yanlış. Çay uzun süre beklediğinde içindeki maddelerin oranları değişerek bayatlamaya geçiyor. Çayınızın demlenmesi için 10 dk beklemeniz yeterli, lezzetinin daha güzel olduğunu göreceksiniz.
    Çarşıdan aldığımız maydanoz, dereotunun hemen sararmaması için, maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayın. Temiz bir peçete yardımıyla iyice kurulayın. Naylon bir saklama kabı içerisine koyup, buzdolabında muhafaza edin. Uzun bir süre bozulmadan kaldığını göreceksiniz.
    Ekmeklerinizin hemen küflenmemesi için, ekmek kabının içine ufak bir kapta tuz koyabilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri