KYK yurt 2. yedek sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK 2. yerleştirme sonuçları

KYK yurt 2. yedek sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt yedek sorgulaması nasıl yapılır? 2. yedek liste ne zaman açıklanacak? soruları yurtta kalmak için bekleyen öğrenciler tarafından arama motorlarında araştırılmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler...

KYK yurdunda kalmak için başvuru yapan ve yedek listede bekleyen adaylar internette araştırma yapmaya başladı. Peki KYK yurt 2. yedek sonuçları ne zaman açıklanacak?  KYK yurt yedek sorgulaması nasıl yapılır? Tüm merak edilenler haberimizde...

KYK 2. YEDEK YURT YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Yurt yedek yerleştirme işlemlerinin il üç yerleştirme takvimi açıklanmıştı. Belirlenen takvime göre yedek yurt yerleştirmelerinin ilki 5 Eylül'de açıklandı. İkinci yedek yerleştirme 9 Eylül'de, üçüncü yedek yerleştirme ise 12 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek.

2. YEDEK SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar kurumu 81 il, 152 ilçe ve 2 yurtdışında olmak üzere 500'den fazla yurtta, hizmet veriyor. Yurtlarda aylık ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücreti uygulanmaktadır. Standart v e özel nitelikli yurtlar olmak üzere iki tip yurt bulunur. Yaz okulu veya stajı için kalmayacaksanız Temmuz ve Ağustos ayı yurt ücretlerini ödemiyorsunuz.

KYK KAYILARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

KYK yurlarına başvuru sonrası kalma ve barınma hakkı kazanan adaylar öncelikli olarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kurum için ise gerekli olan bazı belgeler öğrenciler tarafından getirilmelidir. Yanınızda bulundurmanız gereken zorunlu belgeler ise şunlardır;

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)

Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge) % 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor) Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi) Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge) Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge) Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge) Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı) 2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)

2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)

4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu

5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi

6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.

7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

KYK YURTLARINDA KALAN ÖĞRENCİLERDEN YAZIN ÜCRET ÖDEYECEK Mİ?

Bakanlar Kurulu, temmuz ve ağustos aylarında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında fiilen barınmayan öğrencilerden ücret alınmamasına karar verdi. KYK yurtlarında kalan öğrencilerden yazın ücret alınmamasına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, KYK tarafından işletilen öğrenci yurtlarında temmuz ve ağustos aylarında fiilen barınmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak.  Söz konusu karar, Gençlik ve Spor Bakanlığının 14 Haziran tarihli yazısı üzerine alındı.

YURTLAR NE ZAMAN HİZMETE AÇILACAK?

KYK, bir yeniliğe daha imza atarak yurtların açılış-kapanış tarihlerini sabitledi. Üniversitelerin akademik takvimlerine göre her yıl farklı tarihler arasında hizmet veren yurtlar artık her yıl 1 Eylül-30 Haziran tarihleri arasında hizmet verecek.

1 Eylül tarihi itibarıyla öğrencilerini karşılayacak olan yurtlar, 30 Haziran 2020 tarihinde hizmete kapanacak. Yaz döneminde yaz okulu, sınav, zorunlu kurs, zorunlu staj vb. sebeplerle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için de nöbetçi yurtlar gençlerin hizmetinde olacak.

KYK NEDİR?

KYK, Kredi Yurtlar Kurumu'nun kısaltmasıdır ve üniversite öğrencilerine yurt, burs ve kredi imkanı sağlayan bir devlet kurumudur. Yükseköğrenim öğrencilerini desteklemek amacıyla burs ve diğer yollarla gerekli yardımları sağlar.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun amacı; yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören öğrenciler için yurtlar yapmak ve bunların işletmesini sağlamak, beslenme yardımı yapmak, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle milli ve manevi gelişmelerine katkı sağlamak, yükseköğrenim öğrencilerine kredi veya burs vermek, öğrencilerin yükseköğrenimlerini kolaylaştırmaktır.

Yurtlarımızda barınan öğrencilerin, dersleri dışında kalan serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aralarında dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını geliştirmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, iller ve yurtlar arası yarışma ve turnuvalar yapılmaktadır. Ayrıca, psiko-sosyal servislerde öğrencilerimize koruyucu ruh sağlığı hizmeti de verilmekte, yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum sağlamaları maksadıyla uyum programları düzenlenmektedir.

Kurumumuz çeşitli dernek, vakıf, spor federasyonları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının tüm etkinliklerine de barınma hizmetiyle destek vermektedir.

KYK YURTLARINDAN NE KADAR İZİN ALINIR?

Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile hafta sonu (Cumartesi- Pazar ve diğer resmi tatiller hariç), bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir.

Hafta boyunca derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmez.

Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir :

Yurda girmek için aranılan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,

Taksirli suçlar hariç, tecil edilmiş olsa dahi hakkında mahkumiyet kararı verilenlerin,

Yurt kurallarına uymayıp, süresiz uzaklaştırma cezası alanların,

Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,

Devam etmekte olduğu öğretim kurumundan üç ay ve daha fazla uzaklaştırma cezası alanların yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişkileri kesilir.

Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?

Kaydı yapılan öğrenciye kalacağı oda ve yatak numarası yurt idaresince verilmektedir.

Yatağınıza en yakın bir dolap da kullanımınıza tahsis edilmektedir.

Nevresim takımı, yastık, battaniye ve yorgan yurt malzeme deposundan verilmektedir.

KYK'YA NE KADAR BAŞVURU OLDU?

Her geçen gün yenileşen yüzü ile öğrencilere büyük hizmetler sunan KYK'da bu yıl rekorlar yaşandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlara rekor talep geldi. 383 bin 538 öğrenci, KYK yurtlarında kalmak için başvurdu. Kredi ve Yurtlar Kurumu, 383 bin 538 öğrencinin başvuru bilgilerini 11 farklı devlet kurumundan 25 milyonun üzerinde sorgulama yaparak teyit etti ve sonuçları 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde açıkladı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 364 bin 720 öğrencinin başvurusu geçerli sayıldı. Bunların içerisinden 162 bin 599 öğrenci yurtlara yerleştirilirken 202 bin 121 öğrenci de yedek sırasına alındı. Kredi Yurtlar Kurumu gelişen ve değişen şartlar doğrultusunda öğrencilere daha iyi hizmet sunabilmek için her yıl çalışmaları daha da hızlandırmaya başladı.

Eğitim Haberleri