KYK yurtları yazın açık mı 2021? KYK yurtları tatilde açık mı?

KYK yurtlarının yaz aylarında açık olup olmadığı merak ediliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir öğrencilerin kullanımına kapalı olan yurtlar ne zaman açılacak? YÖK, üniversitelerin 13 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayacağını duyurmasının ardından eğitimleri boyunca yurtlarda kalan öğrenciler yurtların akıbetini öğretmen istiyor. Peki KYK yurtları yazın açık mı 2021? KYK yurtları tatilde açık mı? İşte yanıtları.

Pandemi dolayısıyla tüm okullar 1 yılı aşkın süredir yüz yüze eğitime kapalıydı. Haziran itibariyle MEB okullarını kademeli olarak açmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin Temmuz ayında da ders göreceğini açıkladı. Ardından da YÖK'ten adım geldi ve üniversitelerin 13 Eylül'de açılacağı duyuruldu. Milyonlarca öğrenci öğrenim hayatları boyunca KYK yurtlarında barınıyor. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla bir çok soru gündeme geldi. Yaz ayına girdiğimiz şu günlerde KYK yurtları yazın açık mı 2021? KYK yurtları tatilde açık mı?  soruları sıklıkla araştırılmaya başlandı. Bizler de konuya ilişkin bilgilere haberimizde yer verdik.

KYK YURTLARI YAZIN AÇIK MI 2021?

KYK yaz aylarında nöbetçi yurtları açık tutmaktadır.  Yaz okuluna ve ya büte kalan öğrenciler ile yabancı öğrencilerin barınabilmesi için yurtlar açık tutulmaktadır. Staj öğrencileri de nöbetçi yurtlarda kalabilmektedir. 

Öğrenciler kalmak istedikleri ilde bulunan Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünü arayarak veya bizzat görüşerek bilgi alabilir.

KYK YURTLARI TATİLDE AÇIK MI?

Yurtlar genel itibariyle 15 tatilde ve 3 aylık yaz tatili döneminde açıktır. Koronavirüs salgını dolayısıyla geçtiğimiz yıl bir çok KYK yurdu temaslı hastalara ayrılmıştı. Ancak daha sonra yurtlar yavaş yavaş boşaltılıp temizlendi. Detaylı bilgi alabilmek için yurdunuzu arayabilirsiniz. 

KYK YURT ÜCRETLERİ 2021

Bu yıl KYK yurtlarında kalan öğrenciler aylık 200 TL yurt ücreti ödemektedir. Fakat yüksek standartlı KYK yurtlarında kalan öğrenciler ise 215-340 TL arasında ücret ödemektedir. KYK yurt başvurusu yaptıktan sonra maddi gelirinize göre iki herhangi bir yurda yerleştirilirsiniz. 

KYK YURTLARINDA KALMA ŞARTLARI

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.

c) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, kamu barışına karşı suçlar veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, hayasızca hareketler, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike, teşvik primi, kanuna aykırı olarak spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkan sağlama, reklamını yapma veya para nakline aracılık etme suçlarından mahkûm olmaması.

ç) Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin öğrenim gördükleri ülke kanunlarına göre taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı hakkında altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmaması.

d) Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren yurtlarından çıkarma cezası veya yükseköğretim kurumlarından altı aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması.

e) Uluslararası öğrencinin, öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından almış olduğu ikamet izni belgesi ile pasaportunun onaylı suretini ibraz etmiş olması.

f) Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.

g) Kamu personeli olmaması.

ğ) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.

h) Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olması.

Eğitim Haberleri