Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Lavaş Kalem Börek’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Lavaş Kalem Börek nasıl pişirilir? Lavaş Kalem Börek için hangi malzemeler gerekli? Lavaş Kalem Börek nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Lavaş Kalem Börek malzemeleri ve Lavaş Kalem Börek tarifi...
LAVAŞ KALEM BÖREK TARİFİ (LAVAŞ DÜRÜM BÖREK)
Malzemeler:
250 gram haşlanıp didilmiş tavuk
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı jalapeno biberi turşusu
1 avuç rendelenmiş kaşar peynir
1 avuç doğranmış cheddar peynir
yarım limon suyu
3 yemek kaşığı karışık baharat (taco baharatı)
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kaya tuzu(öğütülmüş)
10 adet lavaş (tortilla ekmeği)
2-3 dal taze kişniş
Sosu için:
2 adet domates
1 adet büyük kırmızı soğan
1 adet misket limonu
10 yaprak maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kişniş ( tazede olur)
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
İç harcı için olan tüm malzemeler birbirine karıştırılır hazırlanır… kaşar rendelenir, cheddar küçük küp olarak doğranır… soğan doğranır… haşlanmış tavuklar incecik didiklenir ve üzerinden bıçakla geçilir…
Taco baharatı hazırlanır… son olarakta sos yapılır… iç harç tek tek tortilla ekmeklerine sigara böreği gibi sarılır ve yağlı kağıt konuşmuş tepsiye çiçek şeklinde dizilir… fırına verilir 30 dakika boyunca altın sarısı gibi olana kadar pişirilir… çıkan kalem böreklerin ortasına hazırlanan sos konulur…