Lebeniye Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır?

Lebeniye Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Lebeniye Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Lebeniye Çorbası nasıl hazırlanır, Lebeniye Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Lebeniye Çorbası (ANTEP) için Malzemeler:

KÖFTESİ İÇİN 250  gr.kıyma 1  adet kuru soğan Karabiber Tuz ÇORBA 1 su bardağı haşlanmış kabukları soyulmuş, nohut ½ su bardağı pirinç ½ kg yoğurt 1 yemek kaşığı un ÜZERİNE 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı kuru nane

LEBENİYE ÇORBASI (ANTEP) Yemek Tarifi Hazırlanışı:

LEBENİYE ÇORBASININ YAPILIŞI Köfte malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve nohut büyüklüğünde köfteler yapılır. Çorba malzemeleriyle Yayla çorbası gibi çorba yapılır. Çorba kaynamaya başlayınca nohut eklenir. Pirinçler pişene kadar pişirilir. Teflon tavaya sıvıyağ konur ve yağ kızınca köfteler tavaya alınır, sallanarak kızartılır. Çorbaya servisten yarım saat önce köfteler eklenir. Tuzu ayarlanır. Tereyağı ve zeytinyağı tavada kızdırılır ve nane eklenir. Bu karışım çorbanın üzerinde gezdirilir ve servis edilir.

Levrek Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Levrek Çorbası Nasıl Yapılır?

Levrek Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Levrek Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Levrek Çorbası nasıl hazırlanır, Levrek Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Levrek Çorbası için Malzemeler:

1 kg ağırlığında levrek balığı 1  adet küçük patates 1  adet küçük havuç 1  çay kaşığı yeni bahar 1  çay kaşığı karabiber 2 baş soğan 1 çorba kaşığı yağ 1 fincan sirke 4-5 diş sarmısak 2  adet yumurta yarım limonun suyu

Levrek Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir tencereye temizlenmiş levrek parçalarını, soyulmuş bir bütün soğanı, bir  kaşık sirkeyi ve bir kaç dal maydanozu koyun üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip,etler kılçıklardan ayrılana dek haşlayın. Soğuduğunda , suyu bir süzerek bir kaba boşaltın. Sonra balığın etlerini, küçük küçük parçalayıp, tekrar suyunun içine bırakın. Diğer bir tencereye, bir çorba kaşığı yağı, küçük doğranmış soğanı, küp şeklinde doğranmış havucu ve patatesi koyup kavurun. Üzerine ayırdığınız balık suyunu ve balık etlerini ilâve edin. Kaynamaya başlayınca, bir kasede, bir dolu  kaşık unu suyla bulamaç yapın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak, katın.10-12 dakika daha kaynattıktan sonra, iki yumurta sansı ve limon suyunu iyice çırparak sulandırıp, çorbaya yavaş yavaş ilâve edin ve altını kapatın. Üzerine karabiber, yeni bahar, kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri