12 Ekim 2015'te hayatını kaybeden usta tiyatrocu Levent Kırca, bugün mezarı başında anılacağı öğrenildi.
Yakalandığı karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede iki yıl önce 12 Ekim’de hayatını kaybeden ünlü sanatçı Levent Kırca, Zincirlikuyu'daki mezarının başında düzenlenecek bir törenle sevenleri tarafından anılacak.
Olacak O Kadar programında yaptığı hicivler, çektiği filmler ve hayatını adadığı tiyatro sevgisiyle örnek bir sanatçı olan Levent Kırca’nın anma töreniyle ilgili ilk açıklama ise Türkiye Gençlik Birliği’nden geldi. TGB’liler ve Vatan Partisi, usta sanatçı Kırca’yı mezarı başında anacaklarını söyledi. Anma programı saat 14.00'te başlayacak.
İşte anma programı:
LEVENT KIRCA KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?
Levent Levent Kırca Tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 67 yaşında vefat etti.
LEVENT KIRCANIN HASTALIĞI NEYDİ NEDEN ÖLDÜ?
Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karaciğer kanseri nedeniyle tedavi görüyordu.Levent Kırca gece geç saatlerde hayata gözlerini yumdu. Kırca'nın hastalığı ağırlaşınca bir hafta önce hastaneye kaldırıldığı ve Temmuz ayından beri hastalık nedeniyle kemoterapi gördüğü belirtildi.
GERİYE NELER BIRAKTI
Levent Kırca’nın Oya Başar’dan olan oğlu Umut ile kızı Ayşe Kırca, babalarının mirasını reddetti. İki kardeşin, Kırca’nın borçlarından dolayı bu girişimde bulundukları iddia edildi.
Kanser tedavisi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Levent Kırca'nın çocukları reddi miras davası açtı. İlk evliliğinden de 2 çocuğu olan Kırca, 5 ay önce hayatını kaybetti. Kırca, tüm mirasını çocuklarına bıraktı. Vefatından iki ay sonra Levent Kırca'nın Oya Başar'dan olan oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe Kırca, 3 Aralık 2015'te İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne babalarının mirasının reddi talebiyle dava açtı.
LEVENT KIRCA KİMDİR?
Zeki Levent Kırca (d. 28 Eylül 1948; Samsun - ö. 12 Ekim 2015; İstanbul), Türk komedyen, tiyatro sinema oyuncusu. Aydınlık Gazetesi yazarlığı ve Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır.
İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.
1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.
1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor.
Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir. 1998 yılında almış olduğu Devlet Sanatçısı ünvanı Nisan 2015'te geri alındı.