Kurban Bayramı'nı olmazsa olmazı lezzetli bir kavurmadır. Az malzeme ile hem gözü hem mideyi doyuracak olan kavurma yapmanın yollarını arayanlar maharetlerini konuşturmaya başlayacaklar.
Sadece kavurmanın değil etin de nasıl yapılacağını merak edenlere uygulanacak olan ipuçları adeta parmak yedirtecek.
Hem soğuk hem de sıcak bi şekilde tüketilecek olan kurban kavurması için domates, soğan, biber gibi eklenmesinin yanında sadece et ve yağ ile de harikalar yaratılabiliyor.
Kurban etleri kesim sırasında beklediği için sertleşir ve sinirli bir hale gelir. Eti bu şekilde tüketmek istemeyenler 1 gece boyunca dinlendirecekleri etleri belli bir süre olmasa bile en az bir gece boyunca bekletilerek pişirmeye uygun hale getirilebilir.
Kavurma yaparken olmazsa olmaz ve lezzete lezzet katan kısım hiç şüphesiz iç yağ kullanmaktır.
İşte yapıldığı zaman lezzeti ile dilden dile dolaşacak herkesin yemek için sıraya gireceği kavurma yapımı tarifi...
Kavurma yapılırken kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol ve kürek kısmından alınan etler, kavurmanın daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Kuşbaşı olarak doğranan etler genişçe bir tencereye alınarak ilk olarak kendi suyu ile pişmeye bırakılır.
Kendi suyunu çekene kadar pişmeye bırakılan etin yumuşak olmasını sağlamak için üzerinde oluşan köpükler bir kaşık yardımı ile alınır.
Etin içerisine ilave edilecek olan iç yağlar ise ayrı bir tencerede kavrulmaya alındıktan sonra bir süre kaynadıktan sonra suyunu çeken etin içerisine iç yağlar eklenir.
Kaynamakta olan ete son olarak eklenmek istenen baharatlar ve tuz, etin asit oranını etkileyeceği için en son atılır.