BAKTERİ VE ENFEKSİYONLARA KARŞI KORUMA
İçeriğinde bolca bulunan flavonoidler, polifenoller ve kateşinler serbest radikallerle savaşarak vücuda girmeye çalışan bakteri ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlayarak hücrelere ve dokulara hasar veren oksidatif stresin azalmasına yardımcı olarak kanser, diyabet, kalp gibi hastalıkların tedavisinde yardımcı olur.
KOLESTEROL VE TANSİYON
Bitter çikolatada bulunan flavanoller, vücuttaki nitrik oksit üretiminin uyararak vücuttaki kan dolaşımının hızlanmasını, kan şekerinin düşmesini sağlayarak kolesterol ve tansiyon gibi risk taşıyan rahatsızlıklara iyi gelir.
BEYİN SAĞLIĞI
Bitter çikolata tüketmek beyin sağlığını destekleyerek yaşa bağlı olarak meydana gelen alzheimer, parkinson gibi hastalıkların yarattığı olumsuzlukların giderilmesine yardımcı olur. Çikolatada bulunan flavanoller sayesinde beynini hastalıklara karşı korunması ve onarılması sağlanır.
RUHSAL İYİLEŞME
Bitter çikolatada bulunan teobramin maddesi enerji artışının ve yüksek derecede düşünmeye sevk edeceğinden, stresli ve kaygılı durumlarda tüketilecek olan çikolata ruhsal iyileşmeyi destekleyerek ani gelişen duygu değişimlerinin önüne geçer.
REGL AĞRILARI
Kakaonun içerisinde bolca bulunan magnezyum maddesi bitter çikolatada da bulunduğundan ayda bir kere vuran ve şiddetli bir dönem geçirilmesine neden olan regl sancıları için de tüketilecek olan bitter çikolata ağrıları, sancıları ve krampları gidermeye yardımcı olur.
BAĞIŞIKLIK VE SİNDİRİM
Vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlamasına yarayan anti enflamasyon etkilerin bitter çikolatada fazlaca bulunmasından dolayı tüketildiği zaman bağışıklık ve sindirim üzerinde olumlu etkilere neden olur.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞII
Diş minesine zarar verecek olan aside karşı savaşma sağlayan polifenoller içeren bitter çikolata, düzenli ve dengeli olarak tüketildiğinde ağız ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olarak meydana gelebilecek bakteri, yara ve çürüklere karşı koruma sağlar.
TÜKETİLECEK OLAN MİKTARA DİKKAT
Bitter çikolata her ne kadar içeriğinde bulunan maddelerden dolayı fayda sağlasa da çok fazla tüketildiği zaman her şey gibi zarar verecektir. Bunun için günlük olarak 20 gr kadar tüketilmesi sağlık önemlidir.