LG Smart TV Kanal Ekleme Ayarı, Frekans ekleme, manuel ayar nasıl yapılır? tüm soruların cevabı görsel, yazılı ve video anlatımlı olarak haberimizde bulabilirsiniz.
Şayet haberimizde bulunan bilgiler ile kanal ayarlama işlemini gerçekleştiremezseniz LG Destek hattı ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
LG İletisim Telefon numarası: 444 6 543
Ancak unutmayın; LG Destek hattından haftanın her günü , 09:00 - 20:00 arasında destek alabilirsiniz.
LG Smart Tv destek hattından Bu konular için yardım destek alabilirsiniz:
Kanal Ayarlama - Kanalları belleğe alma - Kanal Menüsünü Kullanma - Programları Kilitleme - Diğer Özellikler Temel Özellikler- Önceden Ayar Resim Modunun Değiştirilmesi - Resim ayarlarının yapılması - Resim Seçeneklerinin Değiştirilmesi - Önceden Ayar Ses Modunun Değiştirilmesi - Ses Ayarlarının Yapılması - Ses Modunun Seçilmesi - Tercih Özellikleri - Başlangıç kurulumu çalıştırma - Saati Ayarlama - Uyku Zamanlayıcısının Kullanılması - Açma/Kapama Zmnlycsı'nı Ayarlama - Ekonomik Çözümler - Diğer Özellikler - Gelişmiş Özellikler - Kaynak Listesini Kullanma - Bir USB Aygıtını Bağlama - Medya İçerikleri Kullanma - Müziği / Fotoğrafları / Videoları Oynatma - Diğer Bilgiler - e-Manual'i Görüntüleme - Otomatik Test'i Kullanma - Yazılımı Güncelleme - Mod Kullan'ı Değiştirme - Samsung'a Başvurun'u Görüntüleme - Spor Modu'nu Kullanma - Uydu Sistemi'ni Kullanma - Kablolu Ağı Kullanma
LG Smart TV Kanal Ekleme Ayarı, LG Tv Türksat Uydu Frekans Ayarlama
LG UB800, 820, 830 modeller için kanal ekleme işlemi şu şekilde yapılmaktadır.
1 – TV kumandası üzerinden Smart tuşuna basınız ve AYARLAR menüsüne tıklayınız.
2- Ayarlar menüsü içerisinde bulunan Trasnponder düzenleye giriş yapınız.
3- Transponder düzenle başlığı altındaki frekans listesinde eğer ekleyeceğiniz frekans değerleri yok ise sağ köşede resimde görüldüğü gibi (EKLE) butonu üzerinden yeni frekans ekleme için tıklayınız.
4- TRT Yayına ait olan frekans değerleri aşağıdaki gibi girilerek sinyal seviyesi alınarak tamam tıklanır. Eğer sinyal seviyesi çıkmaz ise çanak anten tesisatında sinyal kaybı olduğundan sinyal seviyesi çıkmayacaktır. Bunun için tesisatı kontrol ettirlmelidir.
FREKANS: 12123
Polarizasyon: Yatay
Sembol: 15000
5- Eklemiş olduğumuz frekans bilgisini listenin en sonunda eklenip eklenmediğini kontrol edebilirsiniz.
6- Transponder düzenle münüsünden çıkış yapmak için, KAPAT seçeneğini tıklamalıyız.
7- AYAR menüsü içerisinde yer alan MANUEL AYARLAMA’ya tıklayınız.
8- Manuel ayarlama menüsü içerisinde yer alan Uydu DTV seçeneği üzerinde Uydu alıcı verici kısmında sağ sol yön tuşlarına tıklayalım.
9- Transponder listesi içerisinde eklemiş olduğu frekansı seçiniz
10- Seçmiş olduğunuz frekans üzerinden sinyal seviyesinin yükseldiğini gördükten sonra EKLE’ye tıklayınız.
11—Tarama esnasında Uydu Alıcı verici kısmının altında bulunduğu kanalın adetini gösterir.
12- Tarama işlemi bittikten sonra bulunduğu kanalın görüntüsü ekrana gelir ve buradan çıkmak için KAPAT’ı tıklayınız.
Tüm işlemler bu kadar basit..
LG Smart TV Kanal Ekleme işlemi nasıl yapılır? VİDEOLU ANLATIM
LG Smart TV hakkında bilgi
LG TV (Akıllı TV) nedir?
Smart TV; LCD, LED ve Plazma gibi farklı bir televizyon teknolojisi değil. Bu televizyonların sahip olduğu işletim sistemi sayesinde ekstra özelliklerin kullanılabilmesine olanak sağlayan sistemdir. Kısaca Smart TV, Televizyon üzerinden internete bağlanmaya ve özel geliştirilmiş uygulamaların çalıştırılmasına olanak sağlayan işletim sistemine sahip televizyonlara verilen genel isimdir.
"Smart TV standart bir televizyona eklenen multimedya özelliğidir." diyebiliriz.
LG Smart TV ile yapılabilecekler nelerdir?
Smart TV özelliğine sahip bir televizyon ile; internete bağlanabilir, sosyal medya (youtube, facebook,twitter vb.) uygulamalarını kullanabilir, Smart TV için hazırlanan oyunları ve pek çok uygulamayı çalıştırabilirsiniz.
Patent hakkı 1994 yılında alınan Smart TV, son bir kaç yıldır televizyonlara entegre edilerek son kullanıcıya ulaşmaya başlayan bir sistem. Televizyon üreticileri Smart TV özelliklerine her gün bir yenisini ekleyerek rakipleriyle olan kıyasıya yarışı sürdürmeye devam ediyor. Elbette bu yeni özellikler en çok kullanıcıların işine yarıyor.
Bu özelliklerin arasında; cep telefonu, tablet ve PC'den USB/DLNA ile görüntü aktarımı PVR/DVR özelliği ile herhangi bir televizyon yayınının ayrı bir cihaza ihtiyaç olmadan video olarak kaydedilmesi kamera veya ses komutlarıyla televizyonun kontrol edilmesi görüntülü konferans sistemi televizyon üzerinden internete bağlanabilme Smart TV için özel hazırlanmış olan uygulamaları kullanabilme sosyal medya uygulamalarını kullanabilme gibi özellikler bulunuyor.
Bu kadar avantajının yanı sıra Smart TV'lerin de negatif yönleri de karşımıza çıkabiliyor
Smart TV'lerin eksileri standart gelen kablosuz bir klavyeye sahip olmamaları en büyük eksiklerden biri.
Birçok Smart TV içerisinde web tarayıcı bulunmuyor.
Dahili veri depolama imkanının bulunmayışı hazırlanmış olan uygulamaların TV markalarına göre farklılık göstermesi.