LGS Nedir? | İşte Soru Örnekleri

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği konu açığa kavuştu. TEOG'un yerine Liseye Geçiş Sınavı (LGS), 2018 yılında yürürlüğe girecek.

Sistemin bir türlü oturtulamaması Kararların sürekli değişmesi öğrencilerin hayata dair kaygılarını arttırırken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gelen açıklamayla, yeni sınav sisteminin 2018'de yürürlüğe gireceği söylendi.

Bakan İsmet Yılmaz daha önce konuyla ilgili; "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi"ni getirdik. Adrese en yakın okula yerleştirilecek. Bizim getirdiğimiz bu sistemde de evlatlarımızın kendi tercihlerini alacağız. Başvuru esnasından bir ekran gelecek, ekrandan 5 tercihte bulunacak. Öğrencinin tercihi esas olacak. Ortaokulla lise arasında bir bağı kurmuş oluyoruz. Bu yüzde 90'un üzerindeki öğrenciler için. Akademik çeşitlilik sağlanacak ve bu okulun başarı yüzdesini yükseltecek. Sınıfınızda bir başarılı öğrenci varsa, o arkasından birçok öğrenciyi de sürükleyecektir'' dedi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) liselere giriş sınavı öncesinde soru örnekleri bilgisini paylaştı. Yeni sisteme ait örnek soruları yayımlayan MEB, soru örneklerini sözel ve sayısal olarak iki bölümde erişime açtı. Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu Lisesi ve Proje Temelli liselere geçiş kapsamında uygulanacak olan sınavda toplam 90 soru yöneltilecek. İşte, MEB'in yayımladığı örnek sorular hakkında detaylı bilgiler

MEB fen, sosyal bilimler, Anadolu ve proje liselerine girişte uygulanacak sınavla ilgili örnek sorularıda yayınladı.

Sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi ve proje temelli liselere yerleştirme sınavı ile ilgili örnek sorular yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre sınavda öğrencilere, “Sözel Bölüm” ve “Sayısal Bölüm” olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu hazırlanacak. Haziran ayında iki oturumda düzenlenecek. 'Sözel Bölüm'de Türkçe, inkılap tarihi, din kültürü ve yabancı dili içeren 50, 'Sayısal Bölüm'de ise matematik ve fen bilimlerini içeren 40 soru bulunacak. Sözel için öğrencilere 75, sayısal için de 60 dakika, yani toplam 135 dakika süre verilecek.

MEB’in örnek sorularını uzmanlar yorumladı: Anlama ve yorumlama öne çıkıyorMEB’in örnek sorularını uzmanlar yorumladı: Anlama ve yorumlama öne çıkıyor

BECERİLERE DAYANACAK

Bakanlığın sitesinde yapılan açıklamada, “Eğitim sisteminde yer alan öğretim programlarının hedefleri, öğrencilerin okulda ne öğrendiği ve öğrendikleriyle neler yapabildikleri üzerinde yoğunlaşacak. Bu doğrultuda sınavla öğrenci alan liselere yerleştirilme sınavı, 8’inci sınıf kazanımlarıyla birlikte kazandırılmak istenen becerilere odaklanan bir sınav olacak” denildi.

Bakanlık 50 sorudan oluşacak ‘Sözel Bölüm’ için 25, 40 sorudan oluşacak ‘Sayısal Bölüm’ için de 20 örnek soru yayınladı.

İŞTE DİKKAT ÇEKEN SORULARDAN BAZILARI:

ÖRNEK SÖZEL SORULAR

ÖRNEK SAYISAL SORULAR

Gündem Haberleri