Bugün sizlerle Likörlü Kurabiye nasıl hazırlanır, Likörlü Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Likörlü Kurabiye için Malzemeler:
20 çorbakaşığı margarin 1.5 su bardağı tozşeker 1 çorbakaşığı vanilya 1/2 çorbakaşıği likör 1 çorbakaşığı su 1 su bardağı un 1 yumurta akı 2 çorbakaşığı kakao 14 adet
Likörlü Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
6,5 çorbakaşığı margarin veya tereyağı, unu ve suyu hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip 4-5 mm. kalınlığında kesin. 200 derecede yaklaşık 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kalan margarin ya da tereyağını, bir su bardağı toz şekerle karıştırıp, içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. 1/2 su bardağı toz şekeri, likörü, 1/2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün. Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı eşit olarak paylaştırın.