Limonlu Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Limonlu Kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Limonlu Kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Limonlu Kek nasıl hazırlanır, Limonlu Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Limonlu Kek için Malzemeler:

4  adet yumurta 1 limonun suyu 125  gr margarin 2 su bardağı un 1/2 limonun rendesi 1.5 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya

Limonlu Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın, erimiş margarini ilave edip biraz daha çırpın. Sonra diğer malzemeleri de katıp, yağladığınız kek kalıbına dökün ve orta hararette pişirin.

Limonlu Kek 2. tarifi

Limonlu Kek için Malzemeler:

3 adet yumurta, 2 adet limon, 1 fincan süt, 1 bardak sıvıyağ, 1 bardak şeker, 1paket kabartma tozu, 3 bardak un

Limonlu Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri mixerde çırpın; yağ, süt, limon suyu ve rendelenmiş kabuğundan ekleyip biraz daha çırpın. Un ve kabartma tozunu katarak yumuşak bir hamur yapın yağlanmış kalıba aktarın. 170derecede 30dk pişirin.

Limonlu Kek 3. tarifi

Limonlu Kek için Malzemeler:

4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 limon rendesi 1 paket vanilya 2 su bardağı un 150  gr erimiş sıcak margarin

Limonlu Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir kabın içine yumurtaları kırarak toz şeker ve vanilyayı ekleyin mikserle kabarana kadar çırpın.Daha sonra unu,yağı ve limon rendesini ekleyerek son bir kez çırpın.Orta hararetli fırında 30 dk kadar pişirin.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri