Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Lokmalık irmik tatlısı’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler 'Lokmalık irmik tatlısı'' nasıl pişirilir? Lokmalık irmik tatlısı için hangi malzemeler gerekli? Lokmalık irmik tatlısı nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Lokmalık irmik tatlısı malzemeleri ve Lokmalık irmik tatlısı tarifi...
LOKMALIK İRMİK TATLISI
Hamuru için;
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2. 5 su bardağı irmik
2 su bardağı un (1 su bardağı kadar yedek gerekebilir)
Şerbeti İçin;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Bulamak için;
Yarım çay bardağı irmik
Yapılışı:
Öncelikle hamur için gerekli olan bütün malzemeleri bir kaba koyup yoğuruyoruz ve ununu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayacak hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler alıp elimizle yuvarlayıp oklava gibi yapıyoruz ve sonra irmik döküp irmiğe buluyoruz ve bıçak yardımıyla küçük parçalara kesiyoruz. Daha sonra yağlamış olduğumuz cam fırın tepsimize yan yana diziyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Tatlımız pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz; Tencereye suyumuzu ilave edip kaynatalım ve su kaynayınca ocaktan alıp toz şekerimizi ilave edelim ve kaşıkla şeker eriyene kadar karıştıralım. Not; şerbetimizi kesinlikle kaynatmıyoruz… Daha sonra pişen tatlımızın üzerine ılık şerbetimizi dökelim…