Makarna Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Makarna Böreği Nasıl Yapılır?

Makarna Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Makarna Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Makarna Böreği nasıl hazırlanır, Makarna Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Makarna Böreği için Malzemeler:


250 gr makarna 100  gr kıyma 2 adet yufka 30 gr margarin 1 adet soğan 2 adet domates 2 adet yumurta ½ fincan rendelenmiş kaşar peyniri tuz


Makarna Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Makarnayı haşlayarak suyunu süzün. Kıydığınız soğanı kıyma ile beraber yağda kavurun suyunu salıp çeksin kabuksuz doğranmış domatesleri katıp pişirin; tuzunu da ayarlayıp ocaktan alın. Kıymalı karışımı, peyniri ve bir  adet yumurtayı makarnaya döküp iyice karıştırın. Yufkanın birini hafif yağladığınız tepsiye serin, üzerine eşit miktarda makarna yayıp diğer yufkayı kapatın. yufkanın taşan kısımlarını kendi üzerine çevirip kalan yumurtayı sürün. 160-170dereceli fırında 20dk kızartıp sıcak olarak servis edin.


Makarna Böreği 2. tarifi


Makarna Böreği için Malzemeler:


5 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı krema, 2 tatlı kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, tuz, karabiber, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2  adet domates, makarna


Makarna Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Süt, krema, un, tuz ve karabiberi bir tencereye koyun mikserle 1-2dk çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Bu beşamel sostan bir kepçe alıp fırın kabının dibine gezdirin. Üzerine bir sıra haşlanmamış makarna koyun. Üzerine biraz daha sos gezdirin. Tekrar makarna serpin. Üzerine üçüncü kat sosu dökün. Rendelenmiş kaşarı en üste serpin. Domates dilimleriyle süsleyin. 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar yarım saat kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri