Makarna Köftesi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Makarna Köftesi Nasıl Yapılır?

Makarna Köftesi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Makarna Köftesi Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Makarna Köftesi nasıl hazırlanır, Makarna Köftesi yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Makarna Köftesi için Malzemeler:


200 gr makarna 1 bardak zeytinyağı 150 gr tereyağı 1 bardak un 2 bardak süt 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet soğan 2 adet yumurta 25 gr mantar kurusu ekmek tozu tuz karabiber


Makarna Köftesi Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Makarnayı bir kapta soğuk suyla ıslatın, yumuşadıkları vakit yıkayıp suyunu iyice süzün ve ince kıyın. Soğanı rendeleyerek 50 gr yağda kavurun, ölünce mantarı katın. Ayrı bir kapta 50 gr tereyağını kızdırın, 2 kaşık unu karıştırarak kavurun. Unun rengi çok sararmadan sütü ilave edin, tuzunu ayarlayarak muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin. Hazırladığınız bu sosu mantarlı karışıma ilave edip yumurta sarısı(1) ve peyniri de katın. Diğer yandan makarnayı usulüne göre haşlayıp süzün ve kalan tereyağını buraya karıştırın. Üzerine beşamel sosu dökün, iyice karıştırdıktan sonra makarnayı düz geniş bir kaba yayın. Üzerini düzleştirerek soğumaya bırakın. Soğuyan makarnayı kare parçalara kesin; parçaları önce un, sonra yumurta en sona da ekmek tozuna bulayıp kızgın zeytinyağında kızartın. Sıcak olarak servise sunun.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri