Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav nasıl yapılır? Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav ise merak konusu oldu. Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav ’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav nasıl pişirilir?   için hangi malzemeler gerekli? Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav tarifi...

Mandalina Soslu Hindi ve İç Pilav Tarifi

MALZEMELER

İç Pilav İçin;

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

1 adet soğan

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı tarçın

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

6 yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı su

MANDALİNA SOS İÇİN

4 adet hindi antrikot

1 su bardağı su

1 su bardağı mandalina suyu

yarım adet limon suyu

1 adet limon kabuğu

1 adet portakal kabuğu

yarım su bardağı bal

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 yemek kaşığı toz zencefil

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı mısır nişastası

yarım su bardağı su

YAPILIŞI

Hindi kalçaların üzerine bıçağınızla çizikler atın, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Tereyağını ve zeytinyağını hindilere elinizle yayarak sürün veya bir tavada tereyağını eritip, zeytinyağıyla karıştırın ve bir fırça yardımıyla hindi kalçaların üzerlerine sürün.

Bu aşamada isterseniz direk fırına atın veya geniş bir tavayı iyice ısıtıp, hindilerin iki tarafına da güzelce renk verin.

Fırın kabına aldığınız hindilerin üzerine kürdan geçirin ve kürdanların ucuna küçük kestiğiniz havuçları saplayın, üzerine hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kaplayın. Bu işlem alüminyum folyonun ete temas etmemesini sağlayacak.

Ardından fırına atın ve 180 derecede 1,5 ila 3 saat üzeri kapalı bir şekilde pişirin, sonrasında fırını 230 dereceye alın ve 15 dakika üzeri açık bir şekilde pişirin.

Mandalina sos için
Nişasta ve 2 yemek kaşığı suyu bir kasede karıştırın.

Bunun dışındaki tüm malzemeleri bir sos tenceresine alın ve karıştırarak kaynatın. 20-25 dakika kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Ardından nişastalı suyu içine ekleyip, kıvam verip, parçalayıcıda pürüzsüz hale getirin.

Fırından çıkan hindinin üzerine mandalina sosu dökerek servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri