Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 6112.35
Meslek Adı : Mandarin Yetiştiricisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları
M. Grubu : Bahçıvanlar Ve Bitkisel Ürün Yetiştiricileri
M. Birim Grubu : Ağaç Ve Çalı Ürünleri Yetiştiricileri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Ekim-dikim ortamı hazırlayabilen, uygun gübreleme yapabilen, hastalık ve zararlılarla mücadele edebilen ve üretim tekniklerini kullanarak mandarin yetiştiren kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Kayısı Yetiştiricisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Üretim tekniklerini araştırmak,
Ekim dikim yerlerini hazırlamak,
Gübreleme yapmak,
Kültürel işlemleri yapmak,
Bitkilerde görülen zararlıları incelemek,
Hastalık, zararlılar ve yabancı otlarla mücadele yapmak,
Mandarin yetiştirmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Mandarin Yetiştiricisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: İplik Ve Örgü Yünü Kurutucu (Makinede) mesleği için “8154.15” kod olarak kullanılır iken Bessemer Veya Thomas İzabecisi-Çelik Tavlama mesleği için “8121.03” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;