Enstitünün 3 yıl önce deneme amaçlı üretimine başladığı üzüm ve koruk suyu, içerisinde yüzde 100 doğal özellik bulunduruyor. İçeriğindeki antioksidan ve bitkisel aromalar açısından zengin vitamin kaynağı olan üzüm ve koruk suyu, her yıl taze meyvelerden sıkılıp, su dahil hiçbir katkı eklenmeden şişelerine dolduruluyor.
Yıllık ortalama 40 bin şişe üzüm suyu, 10 bin şişe ise koruk suyu üreten enstitü, gelen tepkiler karşısında şaşkınlık geçiriyor.
Üretilen meyve sularına gelen talepleri karşılamada zorluk çeken enstitü seri üretime geçtiklerini duyurdu.
Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, üzümün katma değerini artırabilmek amacıyla üzüm ve koruk suyunu üretmeye başladıklarını açıkladı.
Ünal, ürettikleri üzüm ve koruk sularının, Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) ülke genelindeki mağazalarında, Manisa'daki bazı işletmelerde, enstitüdeki satış ofisinde satışa çıktığını aktardı.
Ünal "Yıllık 50 bin şişe üretim yapmamıza rağmen talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Ürettiğimiz ürünler yaklaşık 3-4 gün içerisinde tüketiliyor." dedi.
"Gerek üzüm suyu gerek koruk suyu tamamıyla yaş üzüm sıkımı olduğu için özel ilgi görüyor" diyen Ünal "Ülkenin çeşitli yerlerinden talep alıyoruz. Manisa'da tek bir firma bile yıllık 20 bin şişe civarında ürün istiyor." dedi.
Ünal, bu tür çalışmalarla sektöre yol göstermeyi ve örnek olmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Ünal, Koruk ve üzüm suyunda katma değeri artırmayı hedeflediklerini de belirtti.
Yatırımcı desteği bekleyen Ünal "Şu an biz kamu kuruluşu olarak üretim aşamalarını belirlemiş durumdayız. Özel yatırımcı bekliyoruz." dedi.
Sözlerine son verirken "Tüm bilgileri aktarıp son tüketiciye daha faydalı ürünleri ulaştırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı