Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Mantarlı Siyez Bulguru yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Mantarlı Siyez Bulguru yapılır? ise merak konusu oldu. Mantarlı Siyez Bulguru nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Mantarlı Siyez Bulguru tarifi.
MANTARLI SİYEZ BULGURU
Malzemeler:
2 su bardağı siyez bulguru
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet kapya biber
7-8 adet kestane mantarı
2 yemek kaşığı domates sosu
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Soğanları ince ince yemeklik, patatesleri tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın.
Kapya biberin çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın.
Mantarları yıkayıp silin ve istediğiniz büyüklükte doğrayın.
Zeytinyağı ve soğanları tencereye alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Patatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Patatesler yumuşamaya başlayınca biberi ve mantarları ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
Bulguru ilave edin ve güzelce karıştırın.
Domates sosu, tuz, karabiberi ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Son olarak sıcak suyu ekleyip karıştırın ve bulgurlar suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Pişen bulgur pilavını 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.