Masterchef'in 64. bölümünde yarışmacılar, Mihrişah Valide Sultan Eyüp İmaretinde hünerlerini sergiliyor. Bu bölümde yapılan lokma tatlısı, internette en çok araştırılan konular arasına girdi. Peki, Masterchef lokma nasıl yapılır? Lokma tarifi | Malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...
LOKMA TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- 3,5 su bardağı unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını havuz şeklinde açın. 1 paket kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin.
- 2 su bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan ve cıvık bir hamur elde edin.
- Hamurunuzun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalanırken şerbetini hazırlayın. Tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şeker ve 1,5 su bardağı suyu aktarın. Şeker eriyince limon suyunu ilave edin. Hafif kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamuru sıkma torbasına aktarın. Yağlanmış mutfak makası yardımıyla hamurunuzdan küçük toplar kesin. Kızgın yağın içerisinde kızartın.
- Kızan lokmaları kevgir yardımıyla alın ve soğuk şerbetin içerisine atın. 10 saniye kadar şerbetin içerisinde tutun.
- Üzerine tarçın serperek nefis lokmalarınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ
Hamuru için:
- 3,5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kızartmak için:
- 2,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu