Masterchef'in bugün yayınlanan yeni bölümünde Karadeniz mutfağına ait yemekleri, yarışmacılara yaptırıldı. Peki, Masterchef Siron nasıl yapılır? Siron tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
SİRON MALZEMELERİ
4 su bardağı un
1.5 su bardağı su
Yarım kg yoğurt
3-4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
MASTERCHEF SİRON NASIL YAPILIR?
-Unu hamur yoğurma kabına alıp tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp oklava ile yufka şeklinde açın.
-Yufkaları sacın üzerinde iki taraflı olarak pişirip bir kenara alın.
-Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları 2'şer cm eninde kesin. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp kestiğiniz hamurları yan yana aralıksız olarak sıkıca dizin.
-Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyin. Tuz ilave edip çırpın. Tereyağını eritin.
-Hamurların üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirerek dökün. Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yayın.
-Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı sıcak fırına verin. 20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.