Mastercheff peynirli sıkma nasıl yapılır? Peynirli sıkma tarifi| Malzemeleri nelerdir?
04 Ocak 2022 11:25
MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde menüler belli oldu. Yarışmacılar bu bölümde peynirli sıkma yapıyor. Peki Mastercheff peynirli sıkma nasıl yapılır? Peynirli sıkma tarifi| Malzemeleri nelerdir?
PEYNİRLİ SIKMA MALZEMELERİ NELERDİR? Hamuru için: 450 gramun 1 paketkabartma tozu 1 çay kaşığıtuz 250 ml.su(1+1/4 su bardağı) İç Harcı İçin: 250 gramlor peyniri 1 adetkuru soğan( yemeklik doğranmış) 1/2 çay bardağısıvı yağ 1 çay kaşığıpul biber 1 çay kaşığıkarabiber 1 çay kaşığıtuz Üzeri İçin: 3 yemek kaşığıtereyağı MASTERCHEFF PEYNİRLİ SIKMA NASIL YAPILIR? YÜKSÜK ÇORBASI PEYNİRLİ SIKMA TARİFİ Sıkmanın hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabında hamur için olan tüm malzemeleri birleştirin ve yoğurun. Kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin. Bir tavada yemeklik doğranmış soğanları 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile kavurun ve kavrulduktan sonra peyniri de ekleyerek karıştırın. Tuz, pul biber ve karabiberini de ekledikten sonra ocaktan alın. Dinlenen hamurdan 10 eşit parça çıkarın ve bezeler oluşturun. Unlanmış tezgahta bezeleri kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın. Isıttığınız tavaya açtığınız hamurlardan birini yerleştirin ve çok kabarmaması için çatal ile birkaç adet delik açın ve hamuru arkalı önlü pişirin. Pişirdiğiniz hamura sıcakken tereyağı sürün ve hazırladığınız harçtan koyup sıkı sıkı sarın ve servis edin. Haberin Devamı
Haberin Devamı
Yemek Tarifleri Haberleri