Menekşe her zaman göze hitap eden oldukça hoş görünen ve bir o kadar da güzel kokan çiçeklerden biridir. Menekşelerde cinsine göre değişkenlik gösterse de gerçek menekşe çiçeği oldukça hoş bir kokuya sahiptir. Bazı Menekşe cinsleri kokmasa da görünüm olarak yine oldukça hoş olan ve her zaman göze hitap eden tarzdadır. Doğru Ekim dikim ve bakım yöntemleri ile Menekşe çiçeğini evinizde bakabilir ve uzun süre yaşamasını sağlayabilirsiniz.
Menekşe Ne Zaman Dikilir
Cinsine göre değişkenlik gösterse de eğer Afrika menekşesi dikecekseniz sonbaharda dikilmesi doğru olur. Sonbaharın başlarından itibaren Afrika menekşelerini tohum olarak dikmeye başlayabilir ve zaman içerisinde hızlı şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz. Menekşe olarak hercai tohum dikmeye başlıyorsanız eğer ilkbahar aylarına Tercih edebilirsiniz. İlkbahardan itibaren güzel bir şekilde menekşeler büyüyerek filizlenir.
Menekşe Nasıl Ekilir
Menekşe tohumlarını ekmek için torf karışımı bir Toprak kullanmak gerekiyor. Bu tarz bir toprağı tercih ettikten sonra saksıya bir miktar koyarak üzerine Menekşe tohumlarını koyabilirsiniz. Daha sonrasında toprağın ve saksının üstünü kapattıktan sonra üzerine Can suyu dökerek Ekim işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu tarz Menekşe dikim işleme çimlenmiş tohumlar için geçerli oluyor. Çimlenmemiş tohumların çimlendirerek dikmek isterseniz eğer nemli bir toprağı bir kasenin içerisine koyarak üzerine tohumları koyup sonrasında bir streç filmle ağzını kapatabilirsiniz. Çimlenme olmasını bekledikten sonra yine aynı şekilde saksıya dikip Can suyunu ekleyip Ekim işlemini tamamlayabilirsiniz.
Menekşe Çiçeği Nerede Bekletilir
Menekşe çiçeklerim güneşsiz ortamda da yaşamasına rağmen haftada bir iki kez yakıcı olmayan Güneşli ortamlarda da yaşayabilir. Bu yüzden ev içerisinde normal boyutta güneş alan bir alana menekşeleri koyarak uzun vadede yaşamasını sağlayabilirsiniz. Haftada bir ya da iki kez yakıcı olmayan Güneş almaları yeterlidir. Haricinde gölge olan ortamlarda da menekşeler yaşamaya devam eder.
Menekşe Kaç Günde Bir Sulanır
Menekşenin sulanma şekli diğerlerinden farklı olarak, direkt çiçeğe vermek yerine saksının altına suyu koyarak sulamak doğru olur. Alt kısmı saksıya koyacağınız su sayesinde Menekşe ihtiyacı olduğu kadar suyu çekecektir.