Gelinim Mutfakta Mengen pilavı tarifi ve malzemeleri

Mengen pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mengen pilavı nedir? Malzemeleri nelerdir? Tarifi nasıldır? soruları bu programı izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için araştırdık. İşte 7 Nisan Salı'nın yemeği Mengen pilavı malzemeleri, tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta'da yeni hafta heyecanı başladı. Bu haftanın (7 Nisan Salı)  ikinci gününde gelinler Mengen pilavı yapacak. Peki Mengen pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mengen pilavı nedir?  Malzemeleri nelerdir? Tarifi nasıldır? Tüm merak edilenler haberimizde.

MENGEN PİLAVI MALZEMELERİ

  • 500 gr pirinç
  • 250 gr kuzu kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 200 gr mantar
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr ceviz içi
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

MENGEN PİLAVI TARİFİ

Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanları kıyın, domatesleri soyup küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın.

Tereyağının yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Mantar ve domatesi ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kavurup suyunu ilave edin. Üzerinde biriken köpüğü alarak yarım saat pişirin. Etler hafif yumuşayınca pirinç, tuz ve tozşekeri ilave edip kaynatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin ve ateşten alın. 

Kalan tereyağını tavada kızdırıp ateşten alın. Dereotu, kekik, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırın. Pilavın üzerine döküp 10-12 dakika dinlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek özenle harmanlayıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

MENGEN PİLAVININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Birkaç damla limon suyu yemeğinize eşsiz bir lezzet katacaktır. Yemeğinizde dana eti yerine kuzu eti kullanmanız etlerinizin kısa sürede pişmesine yardımcı olabileceği gibi lokum gibi bir tata sahip olmanızı sağlayacaktır. Ayrıca kullanacağınızı bir tatlı kaşağı şeker yemeğinize enfes bir lezzet katacaktır.

Yemek Tarifleri Haberleri