Meyve günlük yaşamda sürekli olarak tüketmemiz gereken en sağlıklı besinler arasında yer alıyor. Meyvelerin her biri farklı vitamin değerleri ve tatları ile pek çok kişinin sıklıkla tercihi arasında olan lezzetlerdendir. Meyveyi tüketirken özellikle besin değerini düşürmeden tüketmek de sağlık açısından önem taşır. Fakat belli başlı yapılan hatalarla meyvenin besin değerini düşürmek olası bir hale geliyor. Bu hataları yapmadan meyve tüketirseniz eğer sağlıklı şekilde meyveden yararlanmak mümkün olur.
Dozunda Tüketim
Meyvelerin besin değerlerinden her zaman sağlıklı şekilde faydalanabilmek için dozunda tüketmek gerekiyor. Çünkü meyve içerisinde de şeker bulunduğu için fazla tükettiğinizde şeker alımı fazlalaşır ve sağlıksız bir duruma dönüşür. Bu yüzden belirli sınırda günlük meyve tüketimi almak her zaman daha sağlıklıdır.
Bu durum bütün meyveler açısından geçerlidir. Bu yüzden de portakal mandalina elma gibi meyvelerin hangisi olursa olsun içerisinde şeker bulunmasından dolayı belirli miktarlarda tüketmek ve bu dozu açmamak önem taşır.
Meyve Suyu Yerine Meyveleri Bütün Olarak Tüketin
Genellikle pek çok kişiye meyvelerin suyunu sıkarak tüketmeyi tercih ediyor. Fakat bu durum hangi meyve olursa olsun besin değerini düşürdüğü için meyvelere bir bütün halinde suyunu sıkmadan tüketmek her zaman çok daha sağlıklıdır. Ayrıca bazı meyveleri posası ile birlikte tüketmek daha fazla vitamin içerdiği için daha doğru olur. Bu yüzden de meyvelerin suyunu sıkmak yerine bütün olarak doğrayarak tüketmek her zaman daha sağlıklıdır.
Meyveyi Sade Tüketmek
Meyveleri genellikle üzerine çikolata dökerek ya da eriterek tüketenlere pek çok kişi bulunuyor. Çikolata kalorisi yüksek olduğu için bu şekilde tüketilmesi de yine tavsiye edilmez. Bunun yerine meyveleri sade bir şekilde bol yıkayarak tüketmek her zaman daha sağlıklıdır. Çikolata ile tüketmek isteyen kişiler için de az miktarda bitter çikolata eritmesi ile tüketmek diğer tür çikolatalardan daha sağlıklı olacaktır. Bu yüzden de yine dozunda ve çikolatası sade bir şekilde meyve tüketimi besin değerinin korunmasına yardımcı olur.