Meyveli Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Meyveli Kek Nasıl Yapılır?

Meyveli Kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Meyveli Kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Meyveli Kek nasıl hazırlanır, Meyveli Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Meyveli Kek için Malzemeler:

4  adet yumurta 1.5 su bardağı un 1 su bardağı şeker 200  gr margarin, eritilmiş 3 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı vanilya 1 tutam tuz

Meyveli Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Şeker, tuz ve eritilmiş margarini çırpın, yumurta ilave edip, un ve diğer malzemeleri katın. Üzerine limon ya da portakal kabuğu rendeleyin, bir kahve  fincanı kuru üzüm, portakal ve incir şekerlemesi koyup, biraz ceviz rendesi serpin. 15 dakika harlı, daha sonra 40 dakika normal ateşte pişirip, fırından alın. Üzerine hafif toz şeker serpip, servis yapın.

Meyveli Kek 2. tarifi

Meyveli Kek için Malzemeler:

4 adet yumurta, 1çay bardağı sıvıyağ, 1 fincan şeker, 200 gr ceviz, 200 gr kuru üzüm1paket kabartma tozu, 3 bardak un

Meyveli Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yumurta, şeker, yağı çırpın. Ceviz ve üzümü ekleyin. Unu kabartma tozuyla karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün. 170derecede ½ saat pişirin.

 Meyveli Kek  3. tarifi

Meyveli kek için Malzemeler:

125  gr toz seker 125  gr margarin 3 yumurta 150  gr un 1 cay kasigi kabartma tozu 1 cay bardagi kuru uzum 1 cay  fincani ceviz 1 tatli kasigi tarcin 1 tatli kasigi karanfil 1 tatli kasigi yeni bahar 1 tatli kasigi hindistan cevizi rendesi 2 rendelenmis havuc dilediginiz kadar meyva sekerlemesi

Meyveli kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Sekeri ve margarini bir kap icinde mikserle kremamsi bir gorunus elde edene kadar karistirin, ardindan yumurtalari ekleyin, unu 2 defa eleyin tum baharatlari, cevizi, sekerlemelri, havuc rendesini ekleyin ve karistirin, kabartma tozunu ekleyin, didortgen derin bir kalibi yaglayin ve unlayin, ve kaliba kek hamurunu dokun, onceden isitilmis 165 derecelik firinda 35 dakika pisirin, ve pistikten 15 dakika sonra bir aliminyum folya yardimiyla sarin, bu sekilde 30 dakika bekledikten sonra buz dolabinda 3 saat bekletin ve servis yapin

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri