PAPATYA
Sindirim sistemi ve mide üzerinde etkileri olan, iltihaplanmaları ve krampları gideren papatya, mide bulantısı yaşandığı zaman çay olarak yapılıp tüketildiği zaman bulantıların etkisini azaltır ve semptomların da kısa bir süre yok olmasına yardım eder.
NANE
Gevşetici ve yatıştırıcı özelliğinden dolayı koklandığı ve tüketildiği zaman anında etki yapacak olan nane mide kasların gevşemesini ve rahatlamasını sağlayarak çeşitli sebeplerden dolayı görülen mide bulantısının hafiflemesini sağlar.
ZENCEFİL
Geleneksel dönemlerden beri bitkisel olması sebebiyle birçok sağlık sorununa iyi geldiği bilinen zencefil içerdiği bileşenlerden dolayı midenin rahatlamasını ve gevşemesini sağlayarak mide bulantısını ve kusmayı önler.
KAKULE
Baharatların kraliçesi olarak bilinen ve mide problemleri için faydalı olan kakule mide duvarlarını gevşeterek mide bulantısını gidermeye yardımcı olur.
KARANFİL
Mide bulantısı gidermek ve mide problemlerini ortadan kaldırmak için çeşitli şekilde etki eden karanfil, tek başına ya da bal ile karıştırılıp tüketildiği zaman mide bulantılarının ve kusmaların önüne geçerek semptomların azalmasını sağlar.
ELMA
Lif bakımından yüksek olması nedeniyle tüketildiği zaman sindirimin yavaşlamasına ve böylelikle mide problemlerine iyi gelerek bulantıların ve kusmaların etkisini azaltır.
FINDIK
Yüksek miktarda protein içermesi ve sindirimi kolay olması sebebiyle tüketildiği zaman mide problemlerine iyi gelen fındık, herhangi bir nedenden dolayı yaşanan mide bulantısını geçirmeye ve etkilerini azaltmaya yardımcı olur.