Midye Çörek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Midye Çörek Nasıl Yapılır?

Midye Çörek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Midye Çörek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Midye Çörek nasıl hazırlanır, Midye Çörek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Midye Çörek için Malzemeler:


8 kişilik 1 çay bardağı yoğurt 2  adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı yaş maya 1  paket margarin 1 çay bardağı ılık su tuz alabildiğince un 100  gr beyaz peynir susam yada çörekotu 1 çay bardağı sıvı yağ


Midye Çörek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Büyük bir kaba yoğurdu, mayayı, sıvı yağı, ılık suyu ve bir yumurta sarısını koyup iyice karıştırın. Maya eriyince tuz ve alabildiğince unu da katarak yoğurun. Hamurun poğaça hamuru kıvamında olması yeterlidir. Mayalanmasını beklemeden dört eşit parçaya bölün. Parçaları beze yapın. Her bezeyi hazır yufka gibi ve o incelikte açın. Maragarini eritin ve yufkaların üzerine sürün. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine koyup eritilmiş margarin sürün. İkisini rulo yapın ve buzlukta yaklaşık 5 dakika bekletin. Diğer iki hamuru da aynı şekilde yaptın ve yine yaklaşık 5 dakika için buzluğa koyun. Buzluktan çıkan ruloları 3'er parmak aralıklarla kesin. Her parçayı yarım parmak kalınlığında inceltin ve içine peynir koyarak kapatın. Ancak hamuru fazla bastırmayın ki piştiğinde kabarıp midye şeklini alabilsin. Üzerlerine de kalan erimiş margarini bir yumurta sarısı ile çırpıp sürün susam yada çörekotu serpin. Orta dereceli fırında kontrol ederek pişirin.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri