Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni görev tanımı nedir, Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni ne iş yapar, Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni mesleğine sahip olabilmek için hangi belgelerin gerektir tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.
Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni Tanımı;
Benzin veya dizel yakıtı ile çalışan araçların motorlarının, ayar, bakım ve onarımını yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni Maaşı Ne Kadar? 2023 Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni Maaşları
Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni maaşı ortalama aylık 12540,5 _TL’dir. En düşük Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 16575 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
İşkur Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni İş İlanları İçin Tıklayın
Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak / Hangi Okul Mezunu Olmak Gerekir?
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi)
Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni Ne İş Yapar?
Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Sabit ve hareketli motor parçalarını tanımak,
b) Motorun çalışma ve karakteristik özelliklerini incelemek,
c) Motorda arıza varsa kaynağını saptamak ve onarmak,
d) Motorun bakım ve ayarlarını yaparak aşırı yakıt tüketimini önlemek,
e) Taşıtı yol testine hazırlamak, yol testini yapmak,
f) Yaptığı işlerle ilgili teknik raporlar hazırlamak.
g) Müşteriye motor bakımı ile ilgili tavsiyelerde bulunmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni Meslek Ana Grubu :
Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu :
Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu :
Fizik Ve Mühendislik Bilimleri Teknisyenleri
Meslek Birim Grubu :
Makine Mühendisliği Teknisyenleri
Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni Meslek Kodu Nedir?
Türk Meslekler sözlüğünde Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni mesleğinin meslek kodu 3115.21 olarak belirlenmiştir
YORUM KAT: Yukarıdaki Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni maaşlarına ek sizlerde Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.