Çorum'da bir düğünde kılıç ve motorlu testere ile yapılan damat tıraşı görenleri şaşkına çevirdi.
Edinilen bilgilere göre, Çorum'da dünya evine giren Resul-Ayşe Nacar için düğün töreni düzenlendi. Damat kına gecesine uzun sakalları ile katılınca arkadaşları damada tepki gösterdiler. Kına sırasında gecesi sırasında Nacar'ı bir sandalyeye oturtan ve aynı zamanda arkadaşı olduğu öğrenilen berber Fatih Özkan, damadı motorlu testere ile tıraş etmeye başladı. Damadın zaman zaman zor anlar yaşadığı tıraş cep telefonuyla kaydedildi.
Düğün bir kadın için ne kadar özelse bir erkek içinde o kadar özeldir. Böylesi bir günde sıradan bir tıraş ise asla uygun olmayacaktır. Peki, ama damat tıraşı nasıl yapılır ve bu süreç nasıl geçilir?
Hazırlık Evresi
Düğünlerde her konuda olduğu gibi damat tıraşında da önceden hazırlık yapılması gereken bir durumdur. Öncelikli olarak damat tıraşınızı olacağınız yeri belirlemeniz gerekir. En önemli konu sürekli tıraş olduğunuz mekanı seçmektir. Bunun başlıca nedeni berberinizin sizin saç tipinizi bilmesi ve ona göre hareket edecek olmasıdır.
Eğer aynı berbere gitme imkanınız yoksa, fiyat belirlemesine dikkat edin. Damat tıraşı özel bir tıraş olduğu için maliyeti de ona göredir. Bu nedenle sürekli gittiğiniz bir mekana gitmeyecekseniz birkaç farklı yerden fiyat almanız faydanıza olacaktır.
Bunun yanı sıra ister her zamanki berberinize gidin, isterseniz farklı bir berber seçin kesinlikle randevu alın. Randevu karşılaşılabilecek gecikme vb riskleri en az seviyeye çekecektir. Randevunuzu berberinizle ayarladıktan sonra o gün genle kadar belli aralıklarla teyit ettirin. Herhangi bir unutma durumunun önüne geçilmesi için bu oldukça önemlidir.
Tıraş Evresi
Sanıldığının aksine damat tıraşları, düğün günü içerisinde birkaç saatte geçen bir etkinlik değildir. Yöresel farklılıklar yaşasa da genellikle en az 3 günden meydana gelir.
1. Gün
Damat tıraşının ilk gününde genel bir hazırlanma evresinden geçilir. Manikür ve pedikür işlemleri ardından yüzde bulunan aykırı durumlar temizlenir. Bunlar burun üzerindeki siyah noktalardan, kulak tüylerine kadar her şey olabilir. Genel bir bakım yapılır ve cilt maskesi uygulamaları yapılabilir.
2. Gün
Düğünün başladığı gündür. Öncelikli olarak sakal tıraşı gerçekleştirilir. Daha önceki yıllarda “sinek kaydı” olarak tabir edilen bir tıraş yapılsa da günümüzde daha farklı sakal tıraşları da yapılmaktadır.
Sakal tıraşı ardından saç tıraşına geçilir. Saç tıraşında her zamanki model kullanılabileceği gibi aynı zamanda berberinizin tavsiyelerine de uyarak düğününüzde özel bir model kullanabilirsiniz. Burada model seçimini berbere bırakmanızdaki temel unsur, berberinizin saç tipinizi bilmesi ve o güne uygun modeller noktasında sizden daha tecrübeli olmasıdır.
Saç tıraşı ardından yine çeşitli maskeler ile cildinize bakımlar yapılarak tıraş tamamlanır.
3. Gün
Damat tıraşının 3. günü düğününüzün 2. gününe tekabül eder. Bu da ciddi bir yorgunluk ve uykusuzluk anlamına gelir. Bu durumların ortadan kaldırılmasında ise berberinize güvenmeniz gerekir.
Son gün tıraşına sakallardan başlanır. 24 saatlik bir süreç sakalların uzaması adına uzun bir zaman olmasa da kusursuz görünmek adına sakallar yeniden tıraş edilir. Ardından saçta oluşmuş olabilecek aykırılıklar ya da damat tarafından beğenilmeyen durumlar ortadan kaldırılır ve son gün tıraşının en önemli kısmına geçilir.
Düğününüzün ilk günü kesinlikle yorucu ve uykusuz olarak tamlanmış olacaktır. Bu durumlarda yüzünüzde ve gözlerinizde belli başlı belirtiler meydana getirir. Bu sıkıntıları aşmak için ise yüz ve göz maskeleri yapılarak, sorunlar ortadan kaldırılır. Böylece damat tıraşı tamamlanmış olur.