MSÜ sınav yerleri açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) için geri sayım başlarken sınava dair detaylar merak ediliyor. Peki, MSÜ sınav yerleri açıklandı mı? 2019 MSÜ ne zaman yapılacak? MSÜ 2019 sınav yerleri öğrenme ekranı! MSÜ sınav belgeleri sorgulama ekranı haberimizde...
MSÜ SINAV YERLERİ ÖĞRENME EKRANI
Milli Savunma Üniversitesi, MSÜ sınav yerleri lise son sınıf yani 12. Sınıf öğrencileri tarafından merakla araştırılıyor. Hatırlanacağı gibi MSÜ başvuru süreci 7 Mart tarihinde sona ermişti. Başvuruların sona ermesinin ardından subay olma hayali kuran öğrenciler, sınav yerlerini araştırıyor. Bilindiği üzere MSÜ sınav yerleri 2019 ÖSYM giriş sayfası daha doğru ifade ile ÖSYM MSÜ sınav giriş belgesinin açıklanması ile öğrenilmiş olacak. Peki; MSÜ sınav giriş belgeleri ve MSÜ sınav giriş yerleri açıklandı mı? İşte detaylar…
MSÜ SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?
Milli Savunma Üniversitesi – MSÜ giriş sınavı 7 Nisan’da yapılacak. 135 dakika sürecek olan sınav 120 sorudan oluşacak. Sınav saat 10.15’te başlayacak. Ancak sınav giriş merkezlerine giriş saati ise 10.00 olarak ilan edildi. Saat 10.00’dan sonra sınav giriş merkezlerine gelen adaylar, sınavın yapılacağı binaya alınmayacaklar.
Sınava sayılı günler kala en çok araştırılanların arasında ise sınav yerleri bulunuyor. Sınav yerleri sınav belgelerinin yayınlanması ile belli olacak. Çünkü sınav giriş yerleri öğrencilerin sınav giriş belgelerinde yazıyor. Adaylar ise ÖSYM giriş belgesine, ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası AİS üzerinden TC Kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle veya e-Devlet üzerinden e-Devlet şifreleriyle giriş yapabilecekler.
MSÜ SINAV BELGELERİ SORGULAMA SAYFASI
ÖSYM MSÜ sınav giriş belgesi ve buna bağlı olarak MSÜ sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Geçmiş yıllardaki uygulamalar dikkate alındığında sınav giriş belgelerinin sınavdan 10 gün önce açıklanması bekleniyor. Bu tecrübeler göz önünde bulundurulduğunda MSÜ sınav yerlerinin 28, 29 veya 30 Mart tarihlerinde açıklanması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
MSÜ ÇIKMIŞ SORULAR NEDİR?
Milli Savunma Üniversitesi MSÜ sınavına girecek öğrenciler MSÜ puan hesaplama ve MSÜ çıkmış soruları araştırıyor. MSÜ puan hesaplama sistemi çeşitli göstergeler dikkate alınarak yapılıyor. Ancak sınav sona ermeden puan hesaplama ile ilgili; net doğru ve yanlışlar göz önüne alınarak yapılan puanlamalar her zaman sağlıklı sonuçlar vermemektedir. Öte yandan MSÜ sınavı öncesi hazırlıklarına devam eden adaylar, MSÜ sınavında daha önce çıkmış soruları araştırıyor. MSÜ çıkmış sorular ise ÖSYM tarafından ilan edildi. İşte ÖSYM MSÜ çıkmış sorular sayfası…
MSÜ SINAVINA GİRERKEN ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER
1) 2019-MSÜ SINAVA GİRİŞ BELGESİ:
Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, sınavın yapılacağı hafta içinde T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.
Adaylar, Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır.
Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.
2) NÜFUS CÜZDANI VEYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ
DOLMAMIŞ PASAPORT:
Adayların, sınava girebilmeleri için, Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur. Bunların dışında, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belge olarak kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir (Nüfus cüzdanında fotoğrafın olması zorunludur. Nüfus cüzdanında fotoğraf olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.). Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından eski nüfus cüzdanları yenilenmemekte, yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verilmektedir. Sınava giriş için geçerli bir nüfus cüzdanı bulunmayanların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinme sürecini de göz önünde bulundurarak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekir.
MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.
- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.
- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en azbirinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.
- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.
Türkçe Temel Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilimler
MSÜ-SA 25 35 30 10
MSÜ-EA 35 35 10 20
MSÜ-SÖ 35 20 10 35
MSÜ-GN 33 33 17 17
.