Münevver ne demek, TDK'ya göre Münevver kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde anlamını bilmediğimiz bir çok kelime bulunmaktadır. Münevver az da olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Münevver ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Münevver kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Münevver ne demek? Münevver TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi münevver kelimesi. Peki münevver ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre münevver nedir, münevver kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

MÜNEVVER NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Münevver kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Münevver kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre münevver kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Aydın
- Aydınlatılmış

MÜNEVVER CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Ustanın kendisini küçük burjuva münevveri diye aşağılık görmesinin acısını çıkarıyor.

Ne, Nedir Haberleri