Müsemma ne demek, TDK'ya göre Müsemma kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Müsemma sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Müsemma ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Müsemma kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Müsemma ne demek? Müsemma TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi müsemma kelimesi. Peki müsemma ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre müsemma nedir, müsemma kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

MÜSEMMA NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Müsemma kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Müsemma kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre müsemma kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Ad verilmiş, adı olan

MÜSEMMA KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- ismiyle müsemma

İlk yorum yazan siz olun

Ne, Nedir Haberleri