YOĞURT
Bağırsak dostu olan probiyotiklerin gelişimi ve iyileşmesi için en önemli besin kaynaklarından birisi olan ve canlı organizmaların gelişimini destekleyen yoğurt, tüketildiği zaman sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olarak, bağırsaklarda rahatsızlığa sebep olan kabızlık ve ishal gibi durumların iyileşmesini sağlıyor.
BRÜKSEL LAHANASI
K ve c vitamini açısından zengin olan, tüketildiği zaman bağışıklığı düzenleyerek, sindirim sisteminde rahatlama hissi sağlayan brüksel lahanası, sağlıklı bakterilerle savaşarak, probiyotiklerin gelişimini ve iyileşmesini hızlandırır.
BADEM
İçeriğindeki vitaminler ve yüksek lif oranı sayesinde tüketildiği zaman probiyotiklerin iyileşmesine ve gelişmesini sağlayan badem, ayrıca probiyotiklerin artırılması için harika bir atıştırmalıktır. Günlük olarak 10-12 tane tüketilebilir.
ZEYTİNYAĞI
Bağırsakların iyileşmesi ve gelişmesi için ekstra bir fayda sağlayan, sindirim sistemini düzenleyerek ince bağırsağı çalıştırıp kolesistokinin salgısını artırarak kabızlığı önleyen, katı yiyeceklerin bağırsaklardan kolay bir şekilde geçişini sağlayan zeytinyağı, sindirimim koruyarak vücutta doğal bir müshil etkisi sağlar.
ISPANAK
Yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi ıspanaklarda da bolca bulunan şeker çeşidi, bağırsak sağlığı için gelen olan probiyotiklerin gelişimine ve artırılmasına fayda sağlar. Sindirim sisteminde meydana gelebilecek olan hastalıklara karşı korur ve probiyotikerlin vücuda olumlu etki etmesini sağlar.
TURŞU
Yüksel lif içerdiği sayesinde vücuda etki etmeye çalışan zararlı bakterilerin atılmasını sağlayarak, vücuttaki probiyotiklerini gelişimini sağlayan turşu, sindirim sistemi sağlığın destekleyip görülebilecek hastalıklara karşı koruma sağlıyor.
MUZ
Bağırsak florası için gerekli vitaminleri içeren ve yararlı bakterilerin gelişimini sağlayan muz, sindirim rahatsızlıklarından dolayı meydana gelen kabızlık ve ishal gibi durumların iyileşmesini hızlandırır ve bağırsak dostu olan probiyotiklerin gelişimini sağlar.