Nardan Aşı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Nardan Aşı nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi..
NARDAN AŞI NASIL YAPILIR?
Köftesi için:
- 350 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çorba kaşığı kuru reyhan
- 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Suyu için:
- 2,5 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 7 su bardağı kaynar su
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz
NARDAN AŞI YAPILIŞI
Köftesi için 1 adet soğan rendeleyin. 350 gram kıyma, 1 bardak ince bulgur, tuz ve 1’er çorba kaşığı kuru reyhan, pul kırmızı biber, ekleyip, iyice yoğurun. Sonra köfte harcından fındıktan büyük, cevizden küçük büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.
Daha sonra 1 adet daha soğanı iri rendeleyin. Tencereye ekleyip 2,5 çorba kaşığı tereyağını koyup eriyince, soğanı katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
Karıştırmaya devam ederek 1 çorba kaşığı domates salçasını katıp, 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine 7 bardak suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.
Karıştırarak nar ekşisi ve köfteleri ilave edip, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR