Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Nardan Aşı'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Nardan Aşı ise merak konusu oldu. Nardan Aşı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Nardan Aşı İşte tarifi...
MALZEMELER
Nardan Aşı Malzemeler
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 litre su
100 ml nar ekşisi
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Köftesi için
1 adet soğan
400 g dana döş orta yağlı kıyma
1 su bardağı esmer köftelik bulgur
Tuz
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nardan Aşı Nasıl Yapılır?
Köftesi için soğanı rendeleyin, kıymayı, esmer köftelik bulguru, tuzu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından fındıktan büyük parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Yemeğin sosu için tereyağını eritip halka doğradığınız soğanı hafif soteleyin. Soğanlar yumuşayınca salçayı ilave edip pişirmeye devam edin. Üzerine suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca nar ekşisi, haşlanmış nohut ve köfteleri ilave edip 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.