Nemse Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nemse Böreği Nasıl Yapılır?

Nemse Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nemse Böreği Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Nemse Böreği nasıl hazırlanır, Nemse Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Nemse Böreği için Malzemeler:


300 gr özlü un ½  bardak un 250 gr tereyağı 2 adet yumurta tuz


Nemse Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Tereyağını buzdolabına koyup dondurun. Unu eleyerek ortasını açın. Buraya 1 adet yumurta, az tuz ve ara ara ılık su katarak yoğurun. Hazırladığınız hamuru ıslak bez örtüp buzdolabında 10dk bekletin. Zamanı dolunca un serpilmiş zeminde yufka kadar açın. Dolapta dondurduğunuz tereyağını yufkanın üzerine sıvazlayın. Yufkayı yağlı kısım içte kalacak şekilde katlayın(her iki kanadını ortada birleştirin) ve oklava ile tekrar açın. Aynı şekilde tekrar katladıktan sonra üzerine ıslak bez örterek buzdolabında 20dk bekletin. Bu işlemi 3kere daha tekrarlayın(yağ sürün, katlayın ve buzdolabında bekletin) hamuru en son 3mm kalınlığında açtıktan sonra nemse kalıbı ile daireler kesin. Bu yuvarlakları da hafifçe ıslatılmış tepsiye yerleştirin. Bir fırça kullanarak etrafına su sürün. Geriye kalan yufkadan da ilk kalıptan daha küçük halkalar yapın bunları da tepsidekilerin üzerlerine yerleştirin. Kalan yumurtayı da bir fırça kullanarak üzerlerine sürün ve 170derecede 15dk kızartın.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri