Nevzine tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Nevzine tatlısı tarifi

Kanal D'nin ilgiyle izlenen Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Nevzine tatlısı yapacak. Peki Nevzine tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Detaylar haberimizde..

Nevzine tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Nevzine tatlısı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Nevzine tatlısının tarifi..

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı üzüm pekmez
  • Bir kaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 g oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Nevzine Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Nevzine tatlısı için öncelikle şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynamaya bırakalım.
  • Ocağın altını kapatarak pekmezi ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Nevzine tatlımızın hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu karıştıralım.
  • Yaklaşık 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu yağlanmış fırın kabına elimizle bastırarak yerleştirelim.
  • Hamurun üzerini çatal yardımı ile çizerek şekil verelim.
  • Hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlımı keserek soğumuş olan şerbetimizi üzerinde gezdirelim.
  • Şerbetini çeken nevzine tatlımızı servis tabağına alarak isteğe bağlı tahin ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
  • Lezzeti ile harika olan Nevzine tatlısının içerisindeki tahinin ve ceviz taneleri ile muhteşem bir tatlı tarifi.

Nevzine tatlısının püf noktaları

Tatlımız hakkında püf noktalarına geçmeden önce 'nevzine tatlısı nereye ait?' sorusunu cevaplayalım. Bu lezzetli tatlı Kayseri'ye aittir.
Tatlının şerbetini dökerken iyice soğuduğundan emin olun. Tepsinin ilk buharı çıktıktan sonra henüz sıcakken, şerbeti soğuk olarak buluşturalım.
Hamuruzu tepsiye yerleştirdikten sonra çatalla şekil verip fırına vermeden kesiyoruz. Fırından çıktıktan sonra kesilirse çatlamalar oluyor.

Yemek Tarifleri Haberleri