Nusret Gökçe 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda 05-18 yaş arası herkese hamburger menünün bedava olacağını açıkladı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde jest yaparak restoranlarında kadınları özel menü ile ağırlayan Nusret, Instagram hesabından çocukluk fotoğrafı ile beraber bir duyuru yaptı.
NUSRET'TEN 23 NİSAN'DA ÇOCUKLARA ÖZEL MENÜ
Okul yıllarından iki nostaljik kare yayınlayan Nusret çocuklara vereceği menünün içeriğini de paylaştı.
Nusret şu ifadeleri kullandı: "23 Nisan ulusal egemenlik çocuk bayramına özel olarak 05-18 yaşındaki herkese 23 Nisan günü bütün dünyadaki nusret ve saltbae lerde hamburger, patates kızartmasi milkshake ve selfı. Siz bizim geleceğimizsiniz hepinizi seviyorum
KADINLAR GÜNÜNDE KUYRUK OLUŞMUŞTU
Kadınlar Günü'nde tüm kadınları şubelerine davet eden ünlü işletmeci Nusret Gökçe, hazırladığı özel menüyü tüm şubelerinde kadınlara ücretsiz olarak servis edecek.
Gökçe, Instagram hesabından, "Siz olmasaydınız biz olmazdık. Sizin yeriniz başımızın üstü. Yarın benim misafirimsiniz tüm kadınları bekliyorum." notunu paylaşarak tüm kadınları şubelerine davet etti.
Kadınlar Günü’nde tüm kadınları şubelerine davet eden Nusret’in Etiler’deki restoranının önünde uzun kuyruklar oluştu.
NUSRET KİMDİR?
Et tuzlama hareketi ile tüm dünyada tanınan ve dünyanın değişik yerlerine kasap ve restoran açan Nusret’in kim olduğu merak konusu oldu. Henüz 6. sınıfa giderken okulu bırakarak restoranlarda çalışmaya başlayan Nusret, Nusr-et Steakhouse adlı kendi markasını oluşturdu. Çok sayıda ülkeye giderek restoranları inceleyen Nusret iş deneyimlerini Türkiye'de uygulamaya başlamıştır. Peki Nusret kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşındadır? Gerçek adı nedir? İşte Nusret hakkında merak edilen soruların yanıtları…,
NUSRET KİMDİR? ASLEN NERELİDİR?
Nusret Gökçe (d. 1983), Türk kasap, şef ve lokantacı. Et pişirme ve tuzlama şekli nedeniyle Salt Bae adıyla anılmaya başladı ve bir İnternet fenomeni hâline geldi.
Nusret Gökçe, 1983'te Erzurum'da doğdu. Babası Faik maden işçisidir. Hem anne hem baba tarafından Kürt kökenlidir. Dört kardeşi vardır. İki yaşındayken ailesiyle Darıca'ya taşındı. Öğrenimini altıncı sınıftayken yarıda bıraktı ve kasaplığa başladı. 2010'da Nusr-et Steakhouse adlı kendi markasını oluşturdu.
2007 yılında İstanbul İstinye Park'ta Günaydın restoran'da kasap ve restoran işinde çalıştı. Nusret kasaplık işinde kendini geliştirmek için Amerika, Japonya gibi birçok dış ülkeye giderek bu mesleğin oralarda nasıl olduğuna kendi görme fırsatı bulmuştur. Birçok yabancı ülkeye giden Nusret bu işin nasıl yapıldığını yabancı dili olmamasına rağmen öğrenmiştir.
Son maaşı ve 7 bin lira gibi bir parayı bankadan kredi çekerek gittiği Arjantin'de 3 ay kalarak kasapları, restoranları ve çiftlikleri gezerek bilgi edinmiştir. Türkiye'ye döndüğünde maaşlı işine devam etmiştir. Edindiği iş deneyimlerini Türkiye'de uygulamaya başlamıştır.
Nusret, 2010 yılında New York'a giderek bir restoran da çalıştı. Daha sonra İstanbul'a gelerek eski dostu Mithat Erdem ile birlikte ortak Nusr-Et adında dükkan açtı. Daha sonra Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk de ortaklardan biri oldu.
Nusret çok kısa bir sürede işin ustası olduğunu kanıtlayarak dünyanın değişik yerlerine kasap ve restoran açtı.